Jump to content

ulaganje u tuđu nekretninu


frlu

Preporučene objave

zanima me slijedeća situacija. u braku su supružnici ulagali u nekretninu koja glasni na ime roditelja muža, te u njoj živjeli. da li žena ima kakva prava glede tih ulaganja kod podjele bračne stečevine? jer iako nekretnina ne glasni na ime nijednog supružnika,muž će i nakon razvoda živjeti u njoj. Odnosno da li žena može potraživati od roditelja muža povrat uloženog i kako?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da ne otvaram novu temu,ovako.

oženio(udao)sam se 22.10.2005god u Puli.

Kupio sam si stan u Medulinu prije braka za keš oko 50000eura.Kad sam to rekao mojoj budučoj supruzi reagirala je burno i rakla da neće živjeti s šiftarima i bosancima fureštima itd.(inače Istrijanka)

Da izgladim stvar tražio sam raskid ugovora o kupnji nekretnine za što imam dokumentaciju i dobio sam novce nazad.

Oženili smo se i živjeli kod njenih ,nije htijela u podstanare.

Mučili smo se da zatrudni dugo vremena i kad je ostala trudna postavilo se pitanje gdje čemo živjeti?

Ja sam htio u Podstanare dok nekupim neki stan ili takvo nešto.Odgovor opet ne.

Punica ,punac,baba i ona su predložili da nadogradimo kuću i da si napravimo stan sa zasebnim ulazom, što sam odbijao oko 15dana dok nisu izbile svađe zvanje mojih roditela da ja nedam "šolde"za gradnju ,izbacivanje mojih stvari iz ormara spakiravanjeitd.

Radi mira u kući zvao sam svog prijatelja arhitekta da mi napravi nacrt za predati papire na građevinsku koje je punac potpisao jer on je vlasnik kuće i parcele.

Počela je gradnja 20.10.2008 do cirka 01.07.2010 kad su mi zabranili sve radove na kući završenost kuće je 85%fali fasada i neke sitnice.Stan je oko 142m* s dvije velike terase od 45m*

Rastajem se od žene jer je ona našla drugoga pa sada žele mene izbaciti van na ulicu.Živim u tom stanu bez vode jer mi je nedaju.

Stan i izgradnju sam ja financirao u cijelosti s mojim roditeljuma koji su prodali čak jednu parcelu da bi mi dali novce.Ona i njeni nisu uložili ni lipe.

Nežele ni čuti za sudskog vještaka.Vrijeđaju me da kako me nije sramota da već nisam otišao iz moje kuče(njihove)

Imam skoro sve račune i svjedoke da sam ja plačao radove naravno dio su mi sakrili ukrali.

Šta da radim?

 

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez uvrede, ali svaka Vam čast, pa trebalo je izdržati pet godina sa njom i njenim roditeljima. Nisam stručnjak ali koliko sam naučio na forumu znam da se prilikom brakorazvodne parnice treba pokrenuti i pitanje bračne stečevine gdje onda dokazujete sa tim računima koliko ste uložili u nekretninu. I da još jedan savjet za one račune koje su Vam sakrili, odite u te firme od kojih Vam fale računi i tražite kopije, po zakonu su dužni čuvati dokumentaciju pet godina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija