breil objavljeno: 6. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 6. listopad 2010. Molila bih za pomoć. Radim u firmi već 8 godina, ostala sam trudna prije godinu dana i otišla na porodiljni. Za vrijeme moje trudnoće firma je napravila reorganizaciju tako da je moje radno mjesto ukinuto a drugo mi nije ponuđeno(valjda jer sam radila trudna). Prije par dana sam saznala da sam opet trudna ( a prvo dijete mi ima 9 mjeseci) i vratila bih se raditi ranije kako bih imala prosjek za novi porodiljni. Prvo dijete će 4.1.2011.napuniti godinu dana a ja bih se vratila raditi početkom 12.mj ove godine i radila bih 2 mjeseca, plus godišnji mjesec dana na koji imam pravo?! Navodno trebam imati isplaćene 3 platne liste za prosjek a ne više samo dvije???? Zanima me može li mi poslodavac, prilikom mojeg privremenog povratka na posao, dati novi ugovor i izmijeniti i plaću?? ili mi ne smije ništa dirati kao ni zadnji put (prilikom prve trudnoće) ?? puno pitanja ali se nadam da mi netko može pomoći:) Unaprijed hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
breil odgovoreno: 15. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2010. vjerojatno sam zakomplicirala sa pitanjima pa vas molim barem da mi netko kaže može li mi poslodavac dati novi ugovor jer je moje radno mjesto ukinuto, a trudna sam??? čitala sam zakon o radu i tamo piše da se trudnicama ne smije mijenjati ugovor o radu, ali ne znam odnosi li se to i kod reorganizacije..kod ukidanja radnog mjesta?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
rubens odgovoreno: 15. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2010. Ukoliko se radi o neprekinutom radnom odnosu kod istog poslodavca, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.