Jump to content

Zastara prometnog prekršaja


HodMod

Preporučene objave

Pozdrav,

 

ja sam zaustavljen zbog vožnje od 72km/h(-10km/h= 62km/h) u naseljenom mjestu i dobio sam kaznu od 500kn (obrazloženje: uređajima za nadzor i mjerenje ili provođenjem odgovarajućih labaratorijskih analiza i vještačenja, sukladno čl. 233. prekršajnog zakona te je u skladu sa čl. 239. istog zakona izrečena novčana kazna i određeni troškovi postupka).

Uz prekršajni nalog dobio sam i zapisnik o izmjerenoj brzini kretanja i uplatnicu na iznos od 500kn.

Događaj je bio 20.11.2008.g, žalba nije poslana(poznaniku je prije mene bila izrečena ista kazna i kada je poslao žalbu da je student i da mu je to prvi prekršaj(ista situacija kod mene) žalba nije usvojena, vjerojatno bi bila odbijena i u mom slučaju pa se nisam niti trudio slati).

 

Mene zanima kada počinje zastara(koliko sam shvatio apsolutna zastara nastupa nakon 4 godine, ali da li se tih 4 godine računa od datuma prekršaja, jer ja nisam dobio nikakve opomene niti rješenja na kućnu adresu, niti sam slao žalbu, a jedini dokumenti koje sam dobio su bili oni na licu mjesta), znači da li meni počinje zastara 20.11.2012.g(da sam dobio neko rješenje da li bi se zastara računala od datuma na rješenju?)?

 

I druga stvar da li je moguće očekivati zastaru kod ovakvog prekršaja ili je vjerojatnije da ću neko vrijeme prije nastupa zastare dobiti obavjest pisanim putem da nisam platio kaznu plus troškove kamata tih 4 godine?

 

Ako slučajno nastupi zastara da li ću ja dobiti pisanu obavijest o zastari ili ja moram pismenim putem poslati zahtijev prekršajnom sudu da je zastara nastala kako bi oni kaznu mogli stornirati?

 

Unaprijed hvala,

HodMod

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Do sada je novčana kazna od 500 narasla na 700 zbog troškova postupka i sigurno je preinačena u zatvorsku, očekujte policiju oko 6 sati ujutro na kućnim vratima sa zapovjedi za dovođenje na odsluženje kazne ili će vas uhvatiti bilo gdje vas sretnu.

 

Preporučam da se čuvana uplatnica plati i nosi stalno kod sebe ili imati stalno kod sebe oko 730 kuna za plaćanje kazne ili kontaktirati nadležni prekršajni sud radi plaćanja kazne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija