Jump to content

uručenje izvanrednog otkaza-problem


crni1

Preporučene objave

Poslodavac je radniku za vrijeme trajanja godišnjeg odmora radnika (radnik je s obitelji 3 tjedna izbivao iz mjesta prebivališta)pisanim putem poslao odluku o izvanrednom otkazu, te nakon dva pokušaja dostave, zbog nemogućnosti uručenja objavio odluku o otkazu na oglasnoj ploči u firmi. Radnik je odjavljen sa 31.07., a otkaz mu je uručen 15.08. nakon povratka s mora.S obzirom da se ne radi o dostavi pošiljke nepoznatoj osobi, nego o radniku koji je imao službeni mobitel i mail, da li je poslodavac imao pravo bez da je kontaktirao radnika (pozvao ga u firmu ili zatražio adresu gdje se radnik nalazi na godišnjem), bez da je radnik dao pisano ili usmeno očitovanje o događaju nakon čega je uslijedio izvanredni otkaz odlučiti da se otkaz objavi na oglasnoj ploči, iako je znao da neće uspjeti poštansko uručenje jer radnik trenutno nije bio na prijavljenoj adresi

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanredni otkaz se mora dati u roku 15 dana od dana saznanja za činjenicu koja je razlog za otkaz.Poslodavac vam je pokušao to dostaviti a to što nikog nije bilo na vašoj adresi nije njegov problem.pretpostavljam da je slao preporućeno s povratnicom tako da ima dokaz da vam je poslao.

-ali vam je prije izvanrednog otkaza morao omogučiti da iznesete obranu.

-vi ste mogli u roku 15 dana od otkaza poslati zahtjev za zaštitu prava u kojem bi osporavali otkaz i zahtjevali povrat na posao.ali vama su ti rokovi nažalost prošli.

-da ste vi poslali taj zahtjev u roku 15 dana a on vam nije omogućio da iznesete obranu taj otkaz bi na sudu vjerovatno pao.ali vama su rokovi prošli!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U roku od 15 dana poslao sam zahtjev, koji je odbijen. Na prvostupanjskom sudu, bez obzira na to što mi nije omogućeno da ranije iznesem svoju odbranu sutkinja je presudila u korist poslodavca. Posebno ističem da sutkinja nije htjela prihvatiti niti jednog predloženog svjedoka. Sada je predmet na drugostupanjskom sudu i očekujem poništenje presude

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija