Jump to content

Manja prometna, krivac se ne javlja??


jopica

Preporučene objave

Poštovanje.

Nekidan sam sudjelovao u manjoj prometnoj nezgodi gdje je druga osoba svojim vozilom udarila moje odostraga, nakon što se na semaforu upalilo zeleno svjetlo pa je kolona polako krenula.

Pošto nisam imao čast ikad prije sudjelovati u takvoj nezgodi, a osoba je priznala krivnju odlučio sam pristati na nagodbu da mi njen serviser o njenom trošku popravi vozilo. Uzeo sam ime, prezime, broj mobitela i broj registarske tablice.

 

Naravno, osoba mi se više ne javlja, pa sam odlučio nazvati policiju da vidim koje su mi opcije. Preporučili su mi privatnu tužbu kao jedinu mogućnost.

 

Mene zanima sljedeće:

 

1. Kakve su šanse da išta postignem privatnom tužbom i kakve dokaze bih trebao da dobijem tužbu? (šteta je oko 5000 kuna i samo želim da mi se to popravi)

 

2. Kakvi bi bili moji troškovi u slučaju takvog procesa?

 

3. Postoji jedan potencijalni svjedok (prodavač u kiosku) koji je vjerojatno vidio cijelu situaciju. Nesreća se dogodila kraj tramvajske i autobusne stanice gdje je bilo mnogo ljudi, tako da ako stavim oglas tamo negdje možda bi mi se još netko javio.

Smijem li ja osobno pristupiti potencijalnom svjedoku u kiosku da ga pitam jeli vidio nesreću ili moram to prepustiti drugim zakonodavnim organima u slučaju da se odlučim za tužbu?

 

 

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Popravi auto sam i nema ti druge.

Moram priznati da si jako naivan, ali dobro, ljudi griješe.

Nikad se ne uzima nagodba od čovjeka bez nekih garancija.

A garancija nema, tako da ste trebali stati sastrane, napraviti EUROPSKO izvješće o nezgodi i onda ideš na njegovo osiguranje. Ovako nikako to ne možeš utužiti, jer živimo u Hrvatskoj...

 

 

Žao mi je

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija