Jump to content

molim vas za savjest šta mi je činiti


ira0401

Preporučene objave

molim vas da me uputite šta treba napraviti.mama mi je naslijedila 1/3 zemljišta od svog pok.tate(ostali 2 su njena mama i brat).mama je umrla ali mi nismo upisani (nas 4 djece)kao njeni nasljednici,jer mi smo bili jako mali kada se to dogodilo a tata je bio nemaran da to sve napravi.znači mene zanima kako se mi možemo upisati kao nasljednici na njen dio ostavštine tog 1/3dijela?dali su dužni nas isplati naša nona i naš ujak s obzirom da oni žive u toj kuči na koji imamo i mi pravo?unaprijed zahvaljujem!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ja imam samo rješenje o naslijeđivanju gdje mi piše da je 1/3 dijela pripada mojoj mami,1/3 mojem ujku,i 1/3 mojoj noni i to je sve.ja sada neznam šta mi je činiti jer to je sve što imam a ja živim u drugom gradu a oni (baka i ujak)žive u toj kuči na otoku a opet nismo u odnosima da ih mogu nazvati i da to riješimo normalno.šta bi bilo najbolje napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovako možemo u beskonačnost.

 

Trebate provesti ostavinski postupak. Za to je svejedno u kakvim ste odnosima s drugima, a baka i ujak tj. majka i brat ostaviteljice ionako nisu nasljednici pored djece ostaviteljice.

 

Pribaviti smrtni list, dokumente o imovini tj. izvadak i zemljišne knjige za nekretninu u vlasništvu pokojnice i napisati prijedlog sudu da se provede ostavinski postupak.

 

Kad budete imali dokument da ste suvlasnik kuće temeljem nasljeđivanja, možete tražiti razvrgnuće suvlasničkih odnosa, a do razvrgnuća tražiti plaćanje korištenja nekretnine srazmjerno suvlasničkom udjelu, ali i uz obavezu snošenja troškova za održavanje nekretnine isto tako srazmjerno suvlasničkom udjelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija