ira0401 objavljeno: 6. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 6. listopad 2010. molim vas da me uputite šta treba napraviti.mama mi je naslijedila 1/3 zemljišta od svog pok.tate(ostali 2 su njena mama i brat).mama je umrla ali mi nismo upisani (nas 4 djece)kao njeni nasljednici,jer mi smo bili jako mali kada se to dogodilo a tata je bio nemaran da to sve napravi.znači mene zanima kako se mi možemo upisati kao nasljednici na njen dio ostavštine tog 1/3dijela?dali su dužni nas isplati naša nona i naš ujak s obzirom da oni žive u toj kuči na koji imamo i mi pravo?unaprijed zahvaljujem! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 7. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2010. pokrenuti ostavinsku iza majke. prvoprovjeriti vlasnički list nekretnine Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ira0401 odgovoreno: 7. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2010. pokrenuti ostavinsku ?to je bilo prije 15godina zar se ne može drugačije? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 7. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2010. Što bi to bilo drugačije? Ostavinska rasprava nakon 15 godina nije ništa složenija nego ostavinska rasprava neposredno nakon smrti ostavitelja. I niste odgovorili na pitanje što piše u vlasničkom listu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ira0401 odgovoreno: 7. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2010. ja imam samo rješenje o naslijeđivanju gdje mi piše da je 1/3 dijela pripada mojoj mami,1/3 mojem ujku,i 1/3 mojoj noni i to je sve.ja sada neznam šta mi je činiti jer to je sve što imam a ja živim u drugom gradu a oni (baka i ujak)žive u toj kuči na otoku a opet nismo u odnosima da ih mogu nazvati i da to riješimo normalno.šta bi bilo najbolje napraviti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
KronicnaStranka odgovoreno: 7. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 7. listopad 2010. Ovako možemo u beskonačnost. Trebate provesti ostavinski postupak. Za to je svejedno u kakvim ste odnosima s drugima, a baka i ujak tj. majka i brat ostaviteljice ionako nisu nasljednici pored djece ostaviteljice. Pribaviti smrtni list, dokumente o imovini tj. izvadak i zemljišne knjige za nekretninu u vlasništvu pokojnice i napisati prijedlog sudu da se provede ostavinski postupak. Kad budete imali dokument da ste suvlasnik kuće temeljem nasljeđivanja, možete tražiti razvrgnuće suvlasničkih odnosa, a do razvrgnuća tražiti plaćanje korištenja nekretnine srazmjerno suvlasničkom udjelu, ali i uz obavezu snošenja troškova za održavanje nekretnine isto tako srazmjerno suvlasničkom udjelu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.