Jump to content

Kućni red

Eugenia

Preporučene objave

Zanima me na koji se način regulira nepoštivanje kućnog reda u zgradi. Naime, već petu godinu za redom stanari u stanu iznad nas učestalo krše članak 24. kućnog reda u našoj zgradi u kojem stoji da je zabranjeno svađom, lupanjem i vikom remetiti kućni red, a u vremenu između 14-17 te 22-6 sati treba u zgradi osigurati potpuni red i mir. Obzirom da je stan iznajmljen učenicima srednje škole (trenutno su to četiri osobe u dobi od 14-15 godina), nemoguće je postići mir i red osim u kasnim noćnim satima (iza ponoći). Intervenirali smo najprije kod vlasnika stana koji je odbio suradnju, zatim smo upozorili stanare da pročitaju kućni red i pridržavaju ga se. Kako ništa od toga nije urodilo plodom, obratili smo se i Poreznoj upravi, policiji te upravitelju zgrade koji je vlasniku poslao dopis u kojem traži da se pobrine da se kućni red poštuje. Međutim, ništa se ne mijenja. Kako dalje postupati? Vlasnik stana nam prijeti, a mi ne znamo kako postići da se kućni red, koji je jasan, poštuje, jer je nemoguće živjeti i raditi u stalnoj buci (ne puštaju glasnu glazbu, ali galame, vuku stolce, skaču po stanu, što je u večernjim satima, kad svi ostali zvukovi u zgradi utihnu, nepodnosšljivo). Predstavnik stanara (ni bivši, ni sadašnji) nije se želio zamjerati vlasniku pa nije ništa poduzeo.

Dijeli na drugim stranicama

Eugenia je napisao:

Obzirom da je stan iznajmljen učenicima srednje škole (trenutno su to četiri osobe u dobi od 14-15 godina),

Maloljetne osobe ne bi smjele samostalno stanovati.Čak i da je koji od njih mlađi punoljetnik...?

Svaki put kada buče zovite policiju. Ako ne interveniraju primjereno, urudžbirajte u nadležnoj postaji dopis - prijavu. Naglasite da se radi o maloljetnim osobama.

:kavica:

Hvala, i meni se čini da maloljetnici ne bi smjeli živjeti sami, ali ne znam zašto je to u nekim gradovima posve normalno. Uglavnom, policiju smo zvali nedavno kad nam je vlasnik stana prijetio i policija zna da su u stanu maloljetnici (znaju to već godinama), ali ništa se ne mijenja. Najgore je što vlasnik stana nama prijeti da ih pustimo na miru, uopće ne razumije da mi imamo pravo na mir i red u zgradi. Ništa, zvat ćemo policiju kad bude neizdrživo.

• 3 tjedna kasnije...

Recite mi što napraviti kada imate susjedu koja očito pati od nečega i stalno vas maltretira?

Živim u ovom stanu 2 godine kao podstanar, i zadnjih par mjeseci mi stalno zove policiju. Znalo se dogoditi da sam ja već u krevetu a policija kuca navrata, pod izlikom da sam bučila. Istina, dogodilo se jednom i da sam imala više ljudi u stanu pa smo se razišli nakon dolaska policije..al takav slučaj je bio samo jednom! Ako ne zove policiju, onda mi kuca navrata i zove vlasnika stana kojem će jednom to dosaditi i mene potjerati na ulicu. Gospođa je sad počela zvati policiju i kad ¨povlačim¨ stolicu po dnevnom boravku. Da ironija bude još veća, gđa susjeda živi 2 kata ispod mene, a imam još 3 susjed koji se nikada na ništa nisu bunili.

Što ja u ovoj situaciji mogu napraviti? Policajac mi je rekao da i ja nju mogu prijaviti,al ne znam proceduru.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija