Jump to content

Kako okončati parnicu (već jednom)?


moco

Preporučene objave

Čovjek je tužen zbog nanošenja štete koju nikada nije počinio. Tužitelj traži novčanu naknadu i izmišlja dokaze koji svi redom padaju na ročištu,međutim on je uporan, a njegov odvjetnik još uporniji (viće na svoje svjedoke da lažu i sl.). I tako to traje već nekoliko godina, a da niti jedna jedina optužba nije dokazana. Kako prekinuti takvo razvlačenje već jedanput? Odvjetnicima očito odgovara ovakvo stanje.

Tužitelj na kraju najvjerojatnije neće platiti niti kune troškova jer je u međuvremenu svu imovinu darovao,primanja nema (legalna), tj radi na crno.A sve je motivirano osvetom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako to traje više od 3 godine, neposredno višem sudu (dakle županijskom ako je predmet na općinskom) podnijeti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, sa zahtjevom da se odredi rok za donošenje odluke i odšteta. Možete tražiti rok i odštetu kako hoćete, ali će vam sud odrediti prema uobičajenim kriterijima (osim ako ne tražite predugo odnosno premalo), pa je isto tako dobro napisati da tražite rok i odštetu prema ocjeni suda.

 

Za 3 godine biste trebali dobiti oko 5000 kuna po dosadašnjoj praksi sudova.

 

Najbolje je da taj zahtjev podnesete sami da ne bi odšteta završila kod odvjetnika, eventualno mu reda radi recite da ste ga podnijeli. Predložak imate negdje na Legalisu - potražiti. Ako ćete to prepustiti odvjetniku, za to treba posebna punomoć.

 

Ovisno o sudu, može se desiti da i na rješavanje toga zahtjeva čekate godinu dana, pa i više. Iako je npr. Vrhovni sud neke takve zahtjeve riješio za 2 dana :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija