Jump to content

parnica - komplicirana ostavina


anonimno

Preporučene objave

vodim parnicu u kojoj smo ja i sestra protiv maćehe ( druge žene mog pokojnog oca, imaju 2 mlt. sina) podigli tužbu za utvrđivanje bračne stečevine.

naime, situacija je ovakva :

ja i sestra nismo bile u kontaktu sa pok. ocem 14god, od rastave sa našom majkom. (živimo odvojeno, ona sa mamom, ja sa kćeri). 6 mjeseci prije smrti otac se doselio k meni, ja sam ga doslovno uzdržavala tih 6 mj. kasnije sam saznala da su se razveli nakon 2 mj što je živio kod mene. on je inače zarađivao kao pomorac na stranom brodu, trenutno bez angažmana.

sporno je pitanje bračne stečevine. oni su za vrijeme trajanja braka sagradili ogromnu kuću (520m2) sa apartmanima, ali on se ne spominje niti u jednom papiru. u papirima stoji da je ta kuća prvotno bila upisana kao pašnjak (još nema uporabne dozvole), te da je sve ona dobila nasljedstvom od pok, oca i majke. u vrijeme kad su oni počeli dotičnu kuću graditi, tamo je bila ruševna starina bez struje i vode. ona meni naravno osporava pravo na kuću, ali činjenica je da je moj pok. otac ulagao svoj novac i trud u tu kuću. po preporuci odvjetnika, ja sam nabavila izvatke iz njegovih kompanija o njegovim primanjima te svjedoke koji će potvrditi činjenicu da je on bio osoba koja je to gradila i financirala.

mene zanima što se još može napraviti, i ako je išta uopće moguće napraviti.

unaprijed hvala!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija