Jump to content

Privremena mjera u 3 mjeseca ???? Molim pomoć


Miro2304

Preporučene objave

Može Miro jer joj to omogućuje nakaradan sustav koji bi prije svega trebao štititi najbolji interes djeteta, a to ne radi. Roditelj koji djecu koristi kao sredstvo da bi im ograničio susrete i kontakte sa drugim roditeljem nije dobar roditelj i najveću štetu nanosi vlastitoj djeci.

Iz tvog teksta zaključujem da imaš djecu školskog uzrasta, ono što me zanima jest koliki opseg susreta i druženja si dobio i zašto je on minimalan koje je obrazloženje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobio sam dva dana u tjednu 17 - 19 , svaki drugi vikend,subota od 10 do nedjelja u 18, djeca su 6 i 8 godina.

Obrazloženje nema veze s vezom,a ovako ti ga ne mogu pokazati i napisati, imam cijeli jedan registrator dokumenata.

Ima li kakve veze što rješenje još nije pravomoćno

 

P.S.

Imam dobrog odvjetnika, ali bi ipak dao još nekome da mi da mišljenje, jer definitivno CZSS a ni supruga ne rade, u najboljem interesu djece!!! Kao ni ova sutkinja koja je napisala rješenje

Da samo čuješ komentare i izjave, to je da se smrzneš, par ih imam i snimljeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

to što ima papir, ne znači da je gazda, na papiru joj samo piše da su joj djeca privremeno povjerena na zajednički život i brigu, a ne da im je postala doživotni i jedini vlasnik. :-x

još nešto, vrlo važno, a što očevi koji su uglavnom ti koji izgube pravnu "bitku" ne znaju ili smetnu s uma: majka nije dobila skrbništvo, skrbništvo je u hrvatskom pravnom sustavu zajedničko, a izgubiti se može samo u posebnom postupku (dakle, nikako tijekom brakorazvoda),u slučajevima teške povrede djetetovih prava. to znači da i Vi imate jednako pravo sudjelovati u donošenju odluka koje su važne za djecu kao i majka.

prema onome što piše na stranicama MUP-a (izmjena boravišta ili prebivališta djeteta, izrada putovnice), kao i prema iskustvima korisnika ovog foruma (javila se jedna korisnica kojoj je bivši suprug uspio spriječiti odlazak u inozemstvo s maloljetnim djetetom), onaj roditelj kojem su djeca povjerena na zajednički život i brigu počinje se tretirati kao jedini zakonski zastupnik (mada su po zakonu oba roditelja zakonski zastupnici) tek kad ima papir s pravomoćnom presudom.

stoga bi svakako trebali reagirati, tim više što je i dijete izrazito nezadovoljno razvojem situacije (ma koliko naše institiucije ponekad zapošljavale ljude upitnih kompetencija i čudnovatih stavova, ne vjerujem da je itko od "ljudi" majci savjetovao totalno uništenje djetetova života, a kamoli da bi joj napismeno dao takav savjet :-D ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pahuljice, sve što si navela, konstantno sam govorio u CZSS i supruzi, no kao da govorim zidovima.

Ja također ne vjerujem da je netko rekao supruzi da totalno uništi dječje živote, ali npr čitaj ovo; nisam znao 2,5 mjeseca adresu gdje su i u kakvim uvjetima žive djeca kod majke, kad sam saznao tražio sam od CZSS da mi kaže uvjete i adresu, na to su mi rekli da adresu ne mogu dobiti a da su uvjeti zadovoljavajući! a živjela je u kučići s tri sobe frendicom i njezino četvero djece,(ukupno njih 7!)(zaboravio sam napomenuti da je na prijevaru odvela djecu od kuće govoreći da ide u shoping i da će se vratiti) no kako je bila lukava, obmanula je CZSS jer stanodavac je bio rastavljen također, pa su pokazali njegov stan !!!! Odgovor na to CZSS je bio, pa nije bitno važno je da su kod majke.

Zatim kad sam rekao da namjerava (dok još nije imala mjeru) upisati djete u drugu školu (remete)rekli su joj da to ne može učiniti, da bi ju na posredovanju upitali, zamisli molim te ;da li ste uspjeli upisati djete u školu, odgovorila je potvrdno, bio sam u šoku.

Nakon prijedloga o viđanju djece koji su ponudili, pitao sam tko će voditi starijeg sina na treninge pon, sri i petak koji su od 19 do 20.30,budući da ste predložili djeci susrete s ocem utorak i četvrtak samo dva sata, odgovorili su, pa ne mora igrati nogomet, neka igra tenis!!!! ( a sin je odličan nogometaš, kapetan je momčadi) Jednostavno nisam mogao vjerovati da dozvoljavaju supruzi takvo nasilno ponašanje i to bez ikakvog upozorenja. Tako da neznam da je supruzi netko savjetovao to što radi, ali smatram da definitivno ima podršku, sad još i više od kad je dobila privremenu mjeru. Trebam,želim i moram pomoći djeci jer mi je to roditeljska dužnost kao i moralna obveza stati u obranu njihovih interesa, ali kako protiv institucija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prestati govoriti, početi pisati; prema iskustvima, ono što je na CZSS-u izgovoreno, obično se tretira kao da nije ni bilo. prizivanje supruge pameti zaboravite, osim ako ne želite u što kraćem roku izgubiti što više živaca. to je uzaludan posao.

dakle, sve što se desilo, počevši od utvrđivanja stambenih uvjeta u stanu u kojem djeca ne žive, pa do izjave da dijete ne mora igrati nogomet, već da igra tenis (mogli ste odmah tražiti da Vam takvo što daju crno na bijelo, s potpisom) pretočiti u dopis; navedite samo činjenice, bez emocija, argumentirano. koncentrirajte se isključivo na interese djece: posebno se osvrnite na nezadovoljstvo djeteta prebacivanjem u drugu školu te prestankom treniranja. tražite njihovu intervenciju, kako bi zaštitili djetetove interese. dopis pošaljite poštom, preporučeno i s povratnicom, ili, možda još bolje, odnesite osobno na Centar, urudžbirajte i tražite urudžbeni broj na svojoj kopiji. pomirite se s time da ćete ovaj postupak morati ponavljati nekoliko puta (a vrijeme, dragocjeno Vašoj djeci, pritom odlazi u nepovrat, ali drugog zakonskog puta nema) prije nego što reagiraju. ne uslijedi li odgovarajuća reakcija (a to je jedino zaštita interesa djece), možete pisati pritužbu ravnatelju CZSS-a, potom ministarstvu, možete tražiti izuzeće djelatnika CZSS-a zbog pristranosti, obavjestiti ured dječje pravobraniteljice... o događanjima svakako podneskom obavijestite i sud (savjetujte se svakako s Vašim odvjetnikom). pripremite se da će biti dugo, teško i mukotrpno, upitnoga učinka. ali ako ste sigurni da je to za dobrobit Vaše djece, nemojte odustati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija