Zlatka75 objavljeno: 10. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 10. listopad 2010. slucajno sam naletjela na ovaj forum,mozda je tema vec postavljena ali nekako mi je hitno pa nisam stigla sve pregledati javljam se iz inozemstva moja majka je u oporuci imenovala meni jedinim nasljednikom i sada se boji drzati to kod kuce,da joj sin ne bi nasao i potrgao(komplicirana prica) ja bih VAS molila ako mi mozete reci neku adresu u Splitu gdje se moze pohraniti oporuku puno VAM HVALA Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 10. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 10. listopad 2010. bez obzira na oporuku brat ima pravo na nužni dio (ako ga zatraži). raspitajte se u nadležnom Općinskom sudu. ugovorom o doživotnom ili dosmrtnom uzdržavanju ne postoji mogućnost traženja nužnog djela. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
severus odgovoreno: 11. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 11. listopad 2010. Činjenicu postojanja oporuke uvijek možete evidentirati u hrvatskom upisniku oporuka pri Hrvatskoj javnobilježničkoj komori. Pošaljete im primjerak oporuke i molbu da se postojanje iste zabilježi. Plaćate pristojbu 100,00 kn ali ste na taj način prilično osigurani što se dokazivanja postojanja oporuke i njezina sadržaja tiče. Sve kasnije izmjene i dopune se također evidentiraju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.