Jump to content

nož u leđa


LAZAR

Preporučene objave

upravitelj braniteljske zadruge do 10. 2. ove godine napravio je porezni dug po osnovi pdv-a i poreza na dobit cca 30.000 kn. Nismo to znali dok nije napravljen završni račun. obećao je sve podmiriti ali do danas to nije učinio i vjerojatno neće. stigla je opomena za plaćanje poreza a mi je nemožemo platiti. što nam je raditi da nas ne blokiraju iz porezne kako bi mogli i dalje raditi. da li novi upravitelj snosi ikakvu odgovornost i što mu je činiti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zadruga je društvo osoba kojom na demokratski i neposredan način upravljaju svi njezini članovi.Oni ravnopravno sudjeluju u poslovanju zadruge,odlučuju o svim bitnim pitanjima poslovanja i raspodjele dobiti.

 

Budući da zadrugom upravljaju zadrugari, čije je najviše tijelo skupština koja mora obavljati uvid u poslovne knjige i nadzor financijskog poslovanja, odgovornost je na svim zadrugarima.

 

Stoga, ne može se reći da je upravitelj napravio dug, dugovanje je zadružno.

 

Možete otići u poreznu upravu, podnijeti pismenu zamolbu za obročnom otplatom dugovanja i ukoliko vam je odobre, držati se dogovorenih otplatnih obroka, što je jedini način da vam ne blokiraju žiro račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zahtjev za obročnom otplatom poreza smo zatražili i nadamo se da će nam odobriti. no ipak je novac kod upravitelja jer je on imao žig i mogao je podići novac sa računa. putem suda možemo ići u »utjerivanje« uzetih novaca. pitanje - koji je sud nadležan i da li smo oslobođeni sudskih taksi jer smo svi branitelji a neki i rvi. hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite tužbu nadležnom općinskom sudu.

 

Ukoliko je tužbeni zahtjev osnovan (morate podkrijepiti činjenicama; tražite od knjigovodstva financijske izvještaje,provjerite eventualne dane pozajmice upravitelju,putne troškove,provjerite knjigu blagajne...), sud će moći donijeti presudu kojom usvaja Vaš tužbeni zahtjev.

 

Za informaciju o oslobođenju od plaćanja sudskih pristojbi i taksi upitajte odvjetnika, budući da Vam pri sastavljanju tužbe svakako savjetujem njihovu pomoć.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija