Jump to content

Potraznja alimentacija samo kod obaveznika


MarijanaS

Preporučene objave

Dobar dan, zahvaljujemo Vam unaprijed za odgovor :)

 

Samohrana majka sam ima vec preko 5 godina, alimentacija se ne placa nikako. Sud je donio rjesenje koliko otac mora placati, i proslu godinu sam dobila i od suda pravo na izvrsenje ovrhe.

 

No, bivsi suprug je u kratkom vremenu prebacio poduzece na novu zenu. Na mirovinskom se uopce vise ne vodi.

Bivsi ima kucu, koju smo skupa sagradili. Spor oko kuce se jos vodi, i jos uvijek cekam kad cu dobiti svoj dio.

Posto se ne radi o maloj obiteljskoj kuci, nego o velikom stambenom kompleksu koji se ljeti izmajljuje, rekla sam odvjetnici da moze tamo obaviti ovrhu, jer kuca ima velike doprinose.

Da, i ima, al ne za njega, nego za novu suprugu. Lisac je napravio sa novom suprugu ugovor, u kom on njoj izdaje kucu na koristenje. On dobije od supruge 15.000,00 kuna za cijelu godinu, a njegova supruga dobije toliko novac za tjedan dana kad je srce sezone.

To je ziva prevara, i vidi se odmah da je to napravljeno iz razloga da se nema nad cime obaviti ovrha, i da nema cime placati alimentaciju.

Isto kao i gore navedeno poduzece, dobrohodajuca automehanicka kuca. On automehanicar prebacio na zenu, koja nema pojma kako se ulje mjenja, a da ne pricamo o drugim stvarima.

 

Da li on kao obaveznik placanja alimentacije dolazi sam u obzir za placanje, ili se kaci i supruznik ?

 

Da li mogu nesto napraviti ? Da li mogu tuziti za ove ugovore, koji su nemoralni, iznajmiti kucu za 15.000,00 kuna, kucu cija zarada je 200.000,00 kuna po sezoni. A osim toga radi se o kuci gdje pociva i moj novac.

 

Hvala Vam mnogo za pomoc :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ne znam odgovor na vaše pitanje ali kod mene je slična situacija. Kako se kod nas također vodi spor oko imovine i zajednički stan je dio toga ja sam tražila (tj moj odvjetnik) ovrhu na toj imovini. Na taj stan je odmah stavljena zabilježba ili kako se već zove tako da stan nije mogao prodati. Riječ je o troje djece i također 5 godina neplaćanja alimentacije pa ćemo vidjeti što će od svega biti. Pa mi se čini da je i kod Vas slična situacija. To što je on iznajmio kuću nema veze ako ona još uvijek glasi na njega. Ovrha će se izvršiti na njegovom dijelu. Bar su meni tako objasnili. :misli:

U svakom slučaju sretno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na kuci se ne moze obaviti ovrha, jer je kuca pod hipotekom. Al to mi nije sporno. Radi se o tom, da otac moja dijece ima visoke doprinose na kuci, al ti doprinosi pravu "malu zaobilaznicu" i to preko nove supruge, a on jadnik nema nista, osim nekih 15.000,00 kuna od kojih on jedva prezivljala, i nije u mogucnosti placati alimentaciju.

 

U drzavi u kojoj ja zivim je taj delikt vec poznat da bivsi supruznici rado prebacuju sve na novu suprugu, kako bi bili rjeseni bilo kakvih financijskih obaveza prema djeci iz bivseg braka, stoga tu zakon kaci i novu suprugu.

 

Zato sam i postavila ovo pitanje, kako to ide kod nas i kako da se izborim protiv njih, za svoju djecu.

 

Hvala na Vasem doprinosu ovoj temi. Nadam se za VAs i Vasu djecu da ce te doci do Vasih prava. Znam kako je tesko biti samohrana majka.

 

Srdacan pozdrav :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema veze jel ima hipoteku. Ima i moj bivši. Istina, taj kredit je manji od vrijednosti nekretnine. Dakle, meni je rečeno, ukoliko bi došlo do ovrhe, prvo se namiruje banka, a zatim ovrha.

Ne znam, nisam ni ja u potpunosti sigurna u sve to, ali eto pokušala sam pa ćemo vidjeti.

Možda se ipak javi netko s više informacija.

pozz

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija