Jump to content

Pomoć-hitno


djurdja007

Preporučene objave

djurdja,

Zakon ne određuje minimalnu plaću prema stručnoj spremi.Zakon obvezuje poslodavca da "ako plaća nije određena poslodaac je dužan isplatiti primjerenu paćutj.onu plaću koja se inaće isplaćuje za takav rad". Državni zavod za statistiku je izračunao samo minimalnu plaću u RH bez obzira na str. spremu a koja je vrijedila do 31.05 OG od 2814 kn bruto.

Plaće prema stručnoj spremi određuju se kolektivnim ugovorima,pravilnicima o radu i ugovorima o radu. Dakle evo jednog primjera iz kolektivnog ugovora jedne firme (radi se o neto iznosima):

-sss 3298 kn

-VKV 3820 kn

-VŠS 4340 kn

-VSS 4630 kn

-DR 5857 kn

Poslovođa može biti kv=sss.Direktor na npr. 4630 min. Funkcija nema veze sa strućnom spremom. Mnogi direktori i vlasnici nemju ni OŠ. :-D

Najbitnije ti je kaj čovjek zna raditi i dal li zadovoljava potrebama radnog mjesta na kojem posao obavlja. Ostalo je stvar za prilagođavanje.Naravno ukoliko se ne radi o tome da se radnik mora baviti radnim pravom :-D kao ti i ja npr. e to bi već bilo malo problematičnije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija