Jump to content

ovrha na plaću kao jamcu - hitnoooo


bhdgiva

Preporučene objave

Stiglo mi je od suda ovrha 2/3 plaće meni kao jamcu za kredit od kolegice iz 2001g.

Kredit je dignut u štedno-kreditno zadruzi i očito nije bio plaćan.

Mene zanima što se može napraviti da se izbjegne ovrha koja odma stupa na snagu ali se može u roku od 8 dana žaliti Županijskom sudu...

Pošto mi je plaća opterećena već 1/3 da li ja mogu ikako izbjegnuti ovrhu jer nemam sredstava za život uz 2 nezaposlene kćeri i nezaposlenog supruga.

DA LI SE IMA UOPĆE SVRHE ŽALITI ŽUPANIJSKOM SUDU I AKO IMA KAKO BI TA ŽALBA TREBALA BITI SROĆENA DA SE IZBJEGNE OVRHA U CIJELOSTI!!!!!

MOLIM POMOĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆĆ ODMAHHHHHHH

UNAPRIJED HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

sudski može biti ovršena samo 1/3 plaće, odnosno najviše 1/2 i to u slučajevima skrbi za djecu ili bračnog druga. ako već imate takovu ovrhu na plaću, ova će morati čekat da prethodna isteče. predpostavljam da vam je zabrana došla u banku. u tom slučaju, putem žalbe, dokažite sudu da na blokirani račun primate samo osobni dohodak a da vam je on već terećen sudskom ovrhom 1/3 plaće. ako je tako sud će preporučitii tužitelju da se namiri na neki drugi način i neće provesti ovrhu. ako vam je plaća terećena izvansudskim zabranama (krediti i sl.) onda će te zabrane ići u drugi plan i sud će zabranu poslati vašem poslodavcu da vam skida 1/3 dohotka u korist tužitelja. ni kunu više. ako vam se plaća iz mjeseca u mjesec mijenja uvijek će vam biti skidana 1/3 plaće. na taj će vam način biti oslobođen tekući račun za isplatu ostatka plaće koji bi vam trebao biti dovoljan da preživite. odite odmah kod odvjetnika po savjet. žurno.

imao sam iskustvo kao što sam opisao

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija