nmt objavljeno: 14. listopad 2010. objavljeno: 14. listopad 2010. pitanje: pokojna baka je imala neku zemlju u sloveniji, ona je tu zemlju naslijedila od tate, a zemlja je rascjepkana na 7 nasljednika, tj na cijelu njezinu obitelj, svatko dobije jednak dio, komad te zemlje. e sad, pošto je baka preminula, mene zanima kakvi su općeniti zakoni o nasljeđivanju u ovom slučaju, tj ima li moj djed pravo na nasljeđivanje kao suprug, ili ovih preostalih 6 nasljednika dobivaju i bakin dio automatski i tako povećavaju svoj udio u postocima tog zemljišta? moj djed nema nikakve papire od toga, tj baka nije ništa prepisala na njega, niti išta slično. samo me zanima po kojoj liniji se ide tim nasljeđivanjem, ili može li on išta učiniti da dobije bakin dio te zemlje? problem je dakle što se radi o zakonima u sloveniji, a pretpostavljam da se zakon o nasljeđivanju ne bi trebao previše razlikovati od našega, barem ne u ovim ključnim dijelovima. hvala unaprijed NMT is online now Prijavi nepoćudan post Edit/Delete Message Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.