Jump to content

Otkaz ugovora na određeno


anonimno

Preporučene objave

Molim vas da mi ikako pomognete. Radila sam tri godine na određeno. Ugovor mi istice u svibnju mjesecu međutim poslodavac me pozvao da mi otkazuju ugovor sa 1.03.2006. i da se prijavim na zavod za zapošljavanje pa da ce me za dva i pol mjeseca ponovo zaposliti naravno na određeno. Da li mogu to učiniti? Napominjem da je to na hitnoj u zdravstvenoj ustanovi gdje se stalno zapošljavanju radnici na određeno a to se čini več godinama. ja imam troje malodobne djece i nezaposlenog supruga pitam se kako cu preziviti ova dva mjeseca? Molim Vas pravni savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor o radu sklopljen na odredeno se moze redovno otkazati samo ako to stoji u ugovoru o radu a ukoliko ne pise nista tada se moze otkazati izvanredno ili traje do isteka ugovora.

 

mogu to uciniti bas zato su vam i rekli da ce vas za 2 i pol mjeseca ponovno zaposliti na odredeno jer kad bi imali manji prekid od 2 mjeseca morali bi vas zaposliti na neodredeno,

osim ukoliko niste zamjena za nekog ili ako kolektivnim ugovorom ili zakonom nije regulirano drugacije.

 

 

To je cest slucaj da se izbjegne sklapanje ugovora o radu na neodredeno jer ugovor na odredeno se na istim poslovima moze maximalno produzavati do 3 godine a prekid kraci od 2 mjeseca ne smatra se prekidom razdoblja od 3 godine

ZOR čl. 10 st 1-6

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija