Jump to content

Nasljeđivanje djeda i duga

Ikusec

Preporučene objave

Djed je umro u 11. mj. 2009. godine. Imao je sina i dvije kčeri, od kojih je jedna pokojna(moja majka) te su njeni sljednici moje dvije sestre i ja. Djed je živio u istom kućanstvu sa sinom(mojim ujakom). Mjesec dana nakon smrti djeda provedena je ostavinska rasprava na kojoj nasljednici (moja teta, moje sestre i ja) sve ostavljaju bratu odnosno ujaku( pola kuće katnice, desetak hektara poljoprivrednog zemljišta, račune, ušteđevinu ...), osim jednog računa po kojem teta i ujak nasljeđuje svaki nekih 24 000 kuna, a ja i sestre svaka po 8 000 kuna. Niko ne spominje nikakve dugove. 6 mjeseci kasnije počinju dolaziti rješenja o dugovima. Prvo za platiti porez za nekretninu koju je djed naslijedio od svoje sestre, a nije plačen porez. Nekretnina je prodana za djedovog života. Sada su u dva navrata stigla rješenja od suda o zahtjevu HRT-a za obnovom ovršnih postupaka zbog neplačanja pretplate iz 2008. i 2009. Na sve smo uložili žalbu. Neznamo koliko će toga još doći.

Pitanja:

Što uraditi da se zaštitimo od dugova za koje nismo znali?

Da li možemo osporavati ostavinsku raspravu jer na njoj nije bilo ni spomena dugova?

Osporiti ostavinsku jer ujak koji je znao za ovrhe i dugove to nije spomenuo na raspravi?

Ispričavam se zbog dužine, ali je komplicirano.

Ako neko može pomoći, hvala

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija