Jump to content

presuda na temelju indicija

Preporučene objave

objavljeno:

Molim tumačenje!

Naime, prvostupanjski kazneni sud presudio mi je temeljem indicija kako jedino ja imam materijalnu korist za počinjenje kaznenog djela, u presudi se pozivajući na vještačenje kopije inkriminiranog dokumenta bez originala i bez dokaza da sam to napravio ja. U žalbi se moj odvjetnik poziva na pravilo in dubio pro reo i da nisam samo ja taj koji je imao koristi, već i odvjetnik koji je sudjelovao u radnji. Drugostupanjski sud je potvrdio prvostupanjski objašnjenjem daa nema povreda ZKP-a i KZ-a. Moje je pitanje, da li se može vještaćiti kopija dokumenta, da li se može u kaznenom postupku presuđivati temeljem indicija bez materijalnog i drugog dokaza? Da li imam kakve šanse na Vrhovnom sudu? Unaprijed hvala!!! :-(

odgovoreno:

AstonMarti je napisao:

Molim tumačenje!

Naime, prvostupanjski kazneni sud presudio mi je temeljem indicija kako jedino ja imam materijalnu korist za počinjenje kaznenog djela, u presudi se pozivajući na vještačenje kopije inkriminiranog dokumenta bez originala i bez dokaza da sam to napravio ja. U žalbi se moj odvjetnik poziva na pravilo in dubio pro reo i da nisam samo ja taj koji je imao koristi, već i odvjetnik koji je sudjelovao u radnji. Drugostupanjski sud je potvrdio prvostupanjski objašnjenjem daa nema povreda ZKP-a i KZ-a. Moje je pitanje, da li se može vještaćiti kopija dokumenta, da li se može u kaznenom postupku presuđivati temeljem indicija bez materijalnog i drugog dokaza? Da li imam kakve šanse na Vrhovnom sudu? Unaprijed hvala!!! :-(

Ima li itko kakav savjet?

Legalis?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija