AstonMarti objavljeno: 17. listopad 2010. objavljeno: 17. listopad 2010. Molim tumačenje! Naime, prvostupanjski kazneni sud presudio mi je temeljem indicija kako jedino ja imam materijalnu korist za počinjenje kaznenog djela, u presudi se pozivajući na vještačenje kopije inkriminiranog dokumenta bez originala i bez dokaza da sam to napravio ja. U žalbi se moj odvjetnik poziva na pravilo in dubio pro reo i da nisam samo ja taj koji je imao koristi, već i odvjetnik koji je sudjelovao u radnji. Drugostupanjski sud je potvrdio prvostupanjski objašnjenjem daa nema povreda ZKP-a i KZ-a. Moje je pitanje, da li se može vještaćiti kopija dokumenta, da li se može u kaznenom postupku presuđivati temeljem indicija bez materijalnog i drugog dokaza? Da li imam kakve šanse na Vrhovnom sudu? Unaprijed hvala!!! Citiraj
AstonMarti odgovoreno: 21. listopad 2010. Autor odgovoreno: 21. listopad 2010. AstonMarti je napisao: Molim tumačenje! Naime, prvostupanjski kazneni sud presudio mi je temeljem indicija kako jedino ja imam materijalnu korist za počinjenje kaznenog djela, u presudi se pozivajući na vještačenje kopije inkriminiranog dokumenta bez originala i bez dokaza da sam to napravio ja. U žalbi se moj odvjetnik poziva na pravilo in dubio pro reo i da nisam samo ja taj koji je imao koristi, već i odvjetnik koji je sudjelovao u radnji. Drugostupanjski sud je potvrdio prvostupanjski objašnjenjem daa nema povreda ZKP-a i KZ-a. Moje je pitanje, da li se može vještaćiti kopija dokumenta, da li se može u kaznenom postupku presuđivati temeljem indicija bez materijalnog i drugog dokaza? Da li imam kakve šanse na Vrhovnom sudu? Unaprijed hvala!!! Ima li itko kakav savjet? Legalis? Citiraj
Utjerivaczakona odgovoreno: 26. listopad 2010. odgovoreno: 26. listopad 2010. Ništa ne možete izgubiti podnošenjem izvanrednog pravnog lijeka. Vještačenje kopije je moguće, ali je manje vjerodostojno. Dokazi su sigurno postojali jer je očito da je i županijski sud potvrdio presudu općinskog. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.