Jump to content

opravdanost odvetnickih troskova


Miho

Preporučene objave

Odvetnik je sastavio tuzbu i zastupao me na sudu nakon cega se ispostavilo da sud ne priznaje da je valjani dokaz video snimak kradje pa je tuzba bespredmetna. . Sada odbijam platiti troskove advokata sa argumentacijom da sam ga angazirao jer poznaje zakon i trebao je da me odvrati od tuzbe jer je trebao poznavati zakonsku regulativu, Sada me tuzio radi duga. Kako se braniti na sudu, trebam li odvetnika za to ili ce sud usvojiti argumente ako ih sam iznesem?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako ste snimku dali odvjetniku odmah, te ga uoznali s načinom snimanja, on je trebao (u pravilu) znati da je nezakonita, osim ako se naravno tek tijekom postupka utvrdilo da je snimka nezakonita.

 

Drugim riječima, ako odvjetnik nije na temelju činjenica imao razloga sumnjati prije pokretanja postupka da je dokaz nezakonit, onda ste Vi dužni platiti trošak.

 

U svakom sluaju ako smatrate da ste oštećeni možete se obratiti odvjetničkoj komori.

Inače odvjetnici su osigurani u osiguranjima slično kao što građani osiguravaju svoja vozila - ukoliko naprave štetu osiguranje je dužno platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija