Miho objavljeno: 17. listopad 2010. objavljeno: 17. listopad 2010. Odvetnik je sastavio tuzbu i zastupao me na sudu nakon cega se ispostavilo da sud ne priznaje da je valjani dokaz video snimak kradje pa je tuzba bespredmetna. . Sada odbijam platiti troskove advokata sa argumentacijom da sam ga angazirao jer poznaje zakon i trebao je da me odvrati od tuzbe jer je trebao poznavati zakonsku regulativu, Sada me tuzio radi duga. Kako se braniti na sudu, trebam li odvetnika za to ili ce sud usvojiti argumente ako ih sam iznesem? Citiraj
ude odgovoreno: 18. listopad 2010. odgovoreno: 18. listopad 2010. Poštovani ! Vi trebate platiti odvjetniku njegov rad bez obzira na uspjeh u sporu . Ne plaćanjem Vi se izlažete još većim troškovima . Troškove plaćate kada presuda postane pravomoćna .Vi imate pravo žalbe na presudu i pravo žalbe time i na visinu dosuđenih troškova .Rokovi za žalbu su strogi i moraju se poštivati . Ako niste zadovoljni Vašim odvjetnikom možete tražiti drugog odvjetnika za pisanje žalbe na presudu.Vaš odvjetnik također je trebao ili još uvijek treba podnijeti žalbu na presudu ako smatra ili smatrate da sud nije donio presudu temeljenu na zakonu . Pozdrav ! Citiraj
Miho odgovoreno: 18. listopad 2010. Autor odgovoreno: 18. listopad 2010. Hvala na odgovoru. Princip je potpuno jasan i nije diskutabilan da svaki rad treba platiti. Ono sto smatram isto vaznim principom je da odvjetnik ne bi smio podnijeti tuzbu ako BI TREBAO ZNATI DA CE SUD DONIJETI NEGATIVNO RJESENJE. Ako zakon kaze da nesto ne priznaje kao dokaz a to odvjetnik prikaze sudu kao dokaz onda je to obmana radi zarade. To je nepoznavanje zakona. Pojednostavljeno.: Ako gradjevinar napravi pogresnu statiku kuce i ona se urusi ima li pravo naplatiti svoj rad? Strucnjak je angaziran da zna svoj posao zar ne? Hvala unaprijed na diskusiji! Citiraj
ude odgovoreno: 18. listopad 2010. odgovoreno: 18. listopad 2010. Poštovani ! Ako smatrate da je odvjetnik svojim nekvalitetnim radom Vama prouzrokovao štetu u vidu nepotrebnih sudskih troškova , tada imate pravo tražiti nadoknadu štete , jer je bilo očito da nemate valjanih dokaza .Svi odvjetnici su za takove slučajeve osigurani kod osiguravaćuće kuće najčešće HOK Zagreb,Lučićeva 2. Razgovarajte sa odvjetnikom i recite da Vas nije smio dovesti u takovu situaciju ,ili jednostavno sudskim putem tražite naknadu štete .Odvjetnika možete i prijaviti Hrvatskoj odvjetničkoj komori . Naravno sve mora biti dokazivo da bi nešto dobili . Može biti da osoba koju ste tužili i kao dokaz dali video snimku može dokazati ili je dokazala da u to vrijeme nije bila na mjestu ,tj da na snimci nije ona .Osoba ima alibi . Pozdrav ! Citiraj
Miho odgovoreno: 18. listopad 2010. Autor odgovoreno: 18. listopad 2010. Hvala puno!!! izvanredan i iscrpan odgovor!!! usput: osoba je snimljena nema dvojbe na mom privatnom posjedu ali nije bilo natpisa o video nadzoru. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.