myangels objavljeno: 18. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 18. listopad 2010. Imam stan u svojem vlasništvu. Živim nevjenčano u zajednici u kojoj je rođeno dijete. Nevjenčani suprug ima dijete iz prvog braka. Ako prodam stan i kupim na svoje ime drugu nekretninu, da li ista ulazi u bračnu stečevinu i da li njegovo dijete ima pravo na nju (kao nasljednik)? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 18. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2010. Ne. Nekretnina kupljena za trajanja braka nije bračna stečevina ako je kupljena sredstvima stečenim prije braka ili nasljedstvom. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
myangels odgovoreno: 18. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2010. ako sam dobro shvatila: sredstva koja bih dobila prodajom svojeg vlasništva (stana) bila bi i dalje samo moja imovina, te ako za ta sredstva kupim npr. kuću - ona bi bila samo moje vlasništvo, a ne i vlasništvo mojeg nevjenčanog supruga s kojim imam dijete. odnosno njegovo dijete iz prvog braka ne bi mogao polagati nikakva prava na tu kuću, kao eventualni nasljednik.??? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 18. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 18. listopad 2010. Da. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
myangels odgovoreno: 19. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 19. listopad 2010. hvala vam. puno ste mi pomogli. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.