Jump to content

vodovod-obračun potrošnje stvarno utrošene vode


anonimno

Preporučene objave

Poštovani!

 

Obraćamo vam se s problem pa molim za pomoć. Kako gubim sudske sporove i nikako i da se problem riješi na obostrano prihvatljiv način. Navesti ću Vam nekoliko problema koji su nas potaknuli na nepriznavanje načina obračuna vode u našem objektu

 

1. Svaki stan i poslovni prostor u našem objektu posjeduje vodomjer

2. Iznajmljivači stanova nikad ne prijavljuju točan broj korisnika

3. Količina stvarno utrošene vode u našem kućanstvu iznosi cca.30% rate, prema važećem cjeniku vodoopskrbe

4. Očitavanje vodomjera dokazuje da su komparacijom potrošnje vode na broji 7 i 9 u našoj zgradiznatne i pojavljuje se razlika u potrošnji i do 50%(više na broju 9 gdje nažalost i mi stanujemo i gdje je na prikljućak spojen frizerski salon)

5.Ttehnička služba vodovoda kod očitavanja vodomjera ne uzima u obzir da se voda utrošena u lokalima pribraja stambenim jedinicama i tako da se dva puta naplaćuje utrošeno u lokalima (stanarima)

Pojašnjenje: glavni vodomjer na ulazima 7 i 9 odvajaju se na poslovne prostore gdje postoji kontrolni vodomjer i ta se potrošnja očitava kao potrošnja poslovnih prostora, a stambenim jedinicama se obračunava i taj dio utroška vode jer se očitano na glavnom vodomjeru ne umanjuje za očitano na kontrolnim vodomjerima poslovnih prostora.

Ttehnička komisija kod preuzimanja zgrade nije ustanovila kako su provedene instalacije.

Postoje samo dva glavna vodomjera u šahtu ispred zgrade te, kontrolni vodomjeri za poslovne prostore u šahtovima odvojeno od glavnih vodomjera.

Svaka stambena jedinica i poslovni prostor ima instaliran kontrolni vodomjer i ne predstavlja problem da se isti priznaju jer pokazuju stvarnu potrošnju.

Ja plaćam stvarno utrošenu kolićinu vode kako je prikazano na mom internom vodomjeru

zašto to nije dovoljno i zašto gubim sporove :-?:-?:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. vodovod prema smjernicama iz vlastitog pravilnika ne priznaje interne vodomjere već obraćunava potrošnju prema broju ćlanova domaćinstva

2. vodovod je protiv mene podigao sedam tužbi gdje me tuže za iznose od 300-400 kn, sve su istovjetne zbog mog nepriznavanja obračuna

 

zašto nisu podigli jednu tužbu na ukupan iznos od 2500 kn?

 

ovako me trošak njihova odvjetnika košta tri puta više od izgubljenog spora :-x:moli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

društvo pomozite, rok za žalbu na presudu županijskom sudu istiće mi u ponedjeljak

žalba sa može podnijeti samo zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka iz čl.354 st 2. ZPP-a i zbog pogrešne primjene materijalnog prava

 

nisam u mogućnosti plačati odvjetnika

 

da li i kako mogu dobiti spor i ima li žalba smisla

:thumbs:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prema naputku dobivenom u Vodovodu ( Patačićkina ulica) stvari stoje ovako : Vodovod priznaje zasebna brojila ISKLJUČIVO ako su montirana prije/ispred njihovog glavnog brojila za neki objekt/zgradu. U praksi to izgleda ovako : o vlastitom trošku svaki bi potrošač trebao dovesti/provesti vodovodnu cijev do Vodovodovog brojila pa tada njihova tehnička služba spaja tu cijev na glavni dovod vode uz trošak od cca. 1.200,00 kn ( brojilo, izlazak na teren, montaža ). Nakon toga slijedi plaćanje po očitanju tj, stvarni utrošak vode, uvećan za eventualne fiksne troškove i PDV. Ako je stan u zgradi na 8 katu ili više, pitanje je tehničke mogućnosti i isplativosti izgradnje dodatne instalacije. Pitanje je i dozvole za provođenje te nove instalacije sukladno suvlasništvu nad stanovima u zgradi ( suglasnost suvlasnika ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam malo zbrkano napisao, no Vodovod za obračun utroška vode ne priznaje tzv. kontrolna ili dodatna brojila. Priznaje ISKLJUČIVO brojilo koje je postavljeno od strane njihove stručne ekipe ( trenutna cijena je cca. 1.200,00 kn ) i mora biti spojeno ISKLJUČIVO prije glavnog brojila. Sve ostalo njih ne zanima i ne uzimaju u obzir nikakva očitanja sa, za njih nepostojećih, brojila.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija