Phantasma objavljeno: 25. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 25. listopad 2010. Poštovani, Molio bih Vas za odgovor na par pitanja. Prodao sam auto; sklopio kupoprodajni ugovor s kupcem i ovjerio ga kod javnog biljeznika. Kupac je naveo u ugovoru manju cijenu nego sto je platio - zbog poreza. Nakon potpisivanja ugovora, dao mi je da potpisem punomoc kojim ga ovlascujem za registraciju, naknadnu prodaju vozila i itd. Kako nemam iskustva s prodajom automobila, ocito sam nasjeo na citavu seriju trikova. Moja pitanja su sljedeca. Da li, i kako se punomoc moze opozvati te da li kupoprodajni ugovor moze posluziti kao dokaz da ja s tim vozilom vise nemam veze? U principu, namjera mi je sto prije kontaktirati kupca kako bismo razrijesili prebacivanje vlasnistva, odnosno odjavu vozila. Unaprijed hvala na odgovorima! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 25. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 25. listopad 2010. punomoć uvjek možeš povući. dopis o povlaćenju punomoći dostaviti opunomoćeniku i policiji . ukoliko kupac izbjegava odjaviti vozilo kupoprodajni ugovor dostaviti policiji kao dokaz da više niste vlasnik vozila (zbog registarskih pločica). ugovor može biti dostavljen i poreznoj zbog godišnjeg poreza na vozila (ako je vozilo mlađe od 10.godina) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Phantasma odgovoreno: 26. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 26. listopad 2010. Dopis o povlačenju punomoći se također mora ovjeriti kod javnog bilježnika? Da li i opunomoćenik mora doći na potpisivanje? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Phantasma odgovoreno: 26. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 26. listopad 2010. I što ako ne povućem punomoć, da li sam ja krivično odgovoran ako imam kupoprodajni ugovor sa datumom ovjeren kod javnog bilježnika? Punomoć je istog datuma potpisana? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.