Jump to content

koma stanje u firmi

solin

Preporučene objave

Poštovani !

Radim u firmi već 12 godina.Problem je što sam na ugovoru prijavljena kao spremačica,iako sam se javila za radno mjesto prodavača.

Ugovor je bio na određeno vrijeme.Čistila sam nekih mjesec-dva, te sam nakon toga obavljala radno mjesto prodavača koje obavljam i do danas, mada sam uz prodaju obavljala narudžbe roba,blagajnu itd.

Plaća koja stoji u ugovori tada 1998g iznosi 2800,00kn,mada sam dobivala veće iznose s obzirom da smo bili plaćeni prema postotku od prodane robe.

Ugovor za radno mjesto prodavača nikad mi nije nuđen niti je potpisan.Trenutna situacija u firmi nije bajna,otpušteno je 6 radnika zbog prilika u firmi i općenito,te su ostvarili prava na birou i otpremninu(nije im još isplaćena jer je račun u blokadi).

Plaću za 8mjesec nismo dobili,a evo sad za koji dan treba biti i za 9 mjesec, a da nekažem da odrađujemo i treću koja bi trebala biti isplaćena u 11mjesecu.

Nije plaćen porez prvi put otkad tvrtka posluje te su nam blokirani svi računi tvrtke od strane dobavljača.Dug tvrtke je velik.

Moja pitanja glase :

1. koliko nam vremenski poslodavac može neisplaćivati plaću

2. da li ako ode u stečaj imam pravo na otpremninu i isplatu plaća koje mi poslodavac duguje

3. ako mi nisu uplaćeni doprinosi na plaću,da li mi u tom slučaju poslodavac smije dati radnu knjižicu,te samnom napraviti otkaz ugovora zbog gospodarstvenih prilika da bi ostvarila pravo preko biroa, jer od nečeg moram živjeti.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Pozdrav!

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija