Jump to content

Prijava podstanara

djurdja007

Preporučene objave

Neznam koja je procedura, pa me zanima ako želimo prijaviti podstanara u stanu što sve moramo napraviti.Zanima me korak po korak. Znači da li ugovor mora biti ovjeren kod javnog bilježnika, regulirati status u poreznoj upravi i sl.

Da li znate da li banke kada se diže kredit osim visine netto primanja-plaće uzimaju u obzir i prihod od iznajmljivanja stana ako je legalan naravno.

Prilično mi je hitno pa molim nekoga sa širokim znanjem da mi se javi. Hvala.

Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja znam, ugovor mora biti ovjeren kod bilježnika i prijavljen u poreznoj upravi, a kako se radi o prihodu, banka to može uzeti u obzir (ali to je interna stvar banke, kao što vam mogu dati kredit i bez da ispunjavate uvjete ako tako žele ili vam ga ne dati, ako ih ispunjavate).

Štoviše, ako se zbog nečega radi godišnja porezna prijava, stanarina se mora uračunati u prihode, a plaćeni porez u rashode, no ukoliko osim plaće i stanarine nemate drugih prihoda, tada zbog toga ne morate predavati godišnju poreznu prijavu (makar će iznos poreza kojeg plaćate gotovo sigurno biti manji od onoga što biste na normalan prihod platili).

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija