Jump to content

Kome prijaviti nelegalan rad policijskih djelatnika


Mikel

Preporučene objave

Prva stvar koja me zanima je kakav je postupak policije prilikom pretresa stana ukoliko imaju samo kopiju suca naloga za pretres, te oduzimanju stvari iz stana bez zapisnika i upita čije su to stvari ukoliko u stanu živi prijavljenih više stanara, te kome prijaviti policijske djelatnike zbog otvorenih prijetnji i omalovažavanja bez razloga. Moj suprug ( stranac)je nedavno uhićen u PP Krk na 24 sata nakon čega je sproveden na sud po kratkom postupku gdje su ga optužili da je zaustavljen u redovnoj kontroli vozila, a da napomenem da je auto bio parkiran i da ga on ne koristi jer koristi prepisanu terapiju antidepresiva i lijekova za smirenja. Odveden je u postaju i podvrgnut uređaju COZERAT DDS te je test bio pozitivan na prisutnost amfetamina. U radnom nalogu toga dana policijski službenici nisu imali upisano zaduženje uređaja COZERT DDS te serijski broj uređaja, dokaz o atestiranosti tog uređaja, kao i dokaz o osposobljenosti policijskog službenika za valjanu i istinitu uporabu uređaja takve vrste, pa čak ni serijski broj uporabljenog uređaja. Ja sam kao supruga isti dan dostavila faxom policiji povijest bolesti, kao i ovlaštenu terapiju i recept iz čega je bilo vidljivo da da se moj suprug legalno liječi određenim lijekovima, čije su reakcije nalik amfetaminu, koji dokaz sud čak nije ni registrirao u spisu, niti se na isti osvrnuo. Taj dokaz je sud ignorirao. Morala sam platiti visoku kauciju za svog supruga, jer se suđenje nastavilo sutradan, jer smo doveli svjedoka koji inače koristi to vozilo u prisustvu mog supruga jer je vozilo na strane tablice. Policija je pak dovela svog svjedoka koji tvrdi da je moj suprug upravljao vozilom i da ga je gledao iz kafića udaljenog cca 70m. U pritvoru su mu rekli da je uhićen i das ima pravo na branitelja kad god to poželi. Moj suprug je zatražio odvjetnika, te da se obavijesti slovenska ambasada i mene kao suprugu, što oni nisu učinili.

Pretres stana su obavili na temelju dojave da se moj suprug bavi preprodajom opojnih droga. U stanu je inspektor prijetio da se ne smijemo baviti prodajom drva za ogrijev ( ja imam registriran obrt i suprug mi po zakonu smije povremeno pomagati u obrtu) i dok je on inspektor da neće prodati niti jedan metar drva ( dotični se ilegalno bavi preprodajom drva za ogrijev).

Dva dana kasnije došli su ponovno u pretres stana prilikom čega sam ja kao vlasnica stana zahtijevala svjedoke iz zgrade u kojoj živim i to mi nisu dopustili, a ja nisam mogla sudjelovati pri pretresu jer sam srčani bolesnik i imala sam lagani moždani udar te mi je preporučeno strogo mirovanje. Priložila sam im liječničku dokumentaciju prilikom čega me inspektorica ismijavala da ja glumim jer me viđala po nekakvim partijima. Ja sam ozbiljna osoba 40-ih godina koja ima sina i imam pravo otići po sina da ga dovedem kući nakon partija. Ponovno je moj suprug uhićen radi sumnje preprodaje opojnih droga koje nisu pronašli prilikom pretresa. 90 posto policijskih djelatnika se bavi ilegalnim poslovima na Krku, provode svoju samovolju, uskraćuju osnovna ljudska prava, a trenutno rade na tome da moj sin ne može živjeti u takvom okruženju i prijavili su me službi za socijalnu skrb. Suprug mi je invalid u mirovini 1. kategorije, a ja imam obrt samo sezonski ( štand sa suvenirima). Također su izjavili da takve osobe kao što smo mi ne trebaju na otoku i da će nam zagorčavati život dok se ne odselimo. Ja ne radim redovno već 3 godine i sad imam napokon priliku dobiti zaposlenje, a oni me miniraju gdje god stignu, a u tome im uveliko pomaže i moj bivši suprug koji je također bio policajac, bavio se nelegalno građevinom i pod istragom je za bavljenje prostitucijom. Kome prijaviti policajce koji se bave ilegalnim djelatnostima i maltretiranjima građana uključujući i batinanje u postaji? Lani mi je od jednog inspektora zabranjeno prijaviti osobe kojima je moj bivši suprug ostao dužan za neke radove na kući u Krasu brata Zorana Milanovića, te tražio od mene da ja isplatim dotične ilegalne radnike koji su mi prijetili smrću, meni, sinu i mom suprugu, a sve u svrhu da ne izbije skandal i da ne nastrada njihov bivši djelatnik. Da ne duljim, kome to prijaviti u Zagrebu, jer Rijeka štiti svoje područje i svi međusobno surađuju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ministarstvo unutarnjih poslova

Odjel za unutarnju kontrolu

Ulica grada Vukovara 33, Zagreb

Tel: 01/6122111

 

Kako se građanin može žaliti na rad policijskih službenika?

 

U slučajevima kada građanin smatra da su postupanjem, odnosno ne postupanjem policijskog službenika, povrijeđena njegova prava ili da je došlo do povrede zakona, u vremenu od 0 do 24 sata može podnijeti pritužbu na telefon 92 (Operativno komunikacijski centar (OKC) policijske uprave na čijem se području događaj dogodio) ili na besplatni telefon za pritužbe MUP-a RH 0800 - 0092.

Pored navedenog, građanin koji je nezadovoljan postupkom policijskog službenika može podnijeti i pisanu predstavku nadležnoj policijskoj upravi ili Ministarstvu unutarnjih poslova, koji će sukladno članku 6. Zakona o policiji ispitati navode predstavke i u roku od 30 dana dostaviti odgovor podnositelju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija