bstard objavljeno: 26. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 26. listopad 2010. Pozdrav... ovako, imam d.., i sad sam mislio uvesti neku robu iz kine (sitnu elektroniku miš,tipkovnice i slično)..ne bih se bavio maloprodajom u smislu da imam trgovinu, nego bih direktno proslijedio robu drugoj firmu.. znači platim uredno sa računa firme kinezima, to dodje ovdje(DHL-om) i sad me zanima slijedeće: - kakvu deklaraciju trebam imati i što sve treba pisati na njoj na kutiji proizvoda? -moram li nuditi garanciju? - carine nema na elektroniku, plaćam samo PDV, ako sam dobro shvatio? - ako naručim robe u vrijednosti 100$ i još platim prijevoz 70$, kolika još davanja(osim normalno PDV-a) imam kada se sve uračuna? Imam li drugih troškova osim špeditera i PDV-a? - moram li tražit od Kineza da naglase cijenu robe i cijenu prijevoza da ne plaćam PDV na sve skupa nego samo na vrijednost robe? - koliko otprilike stoje usluge špedicje za jednu ovakvu transkaciju? - moram li platiti prijevoz robe do mojih vrata (Đakovo), jer koliko sam shvatio roba će doći na carinu ili u Osijek ili Zg? - negdje sam čitao nešto o nekakvoj taksi ako je roba teža od 5kg, pa me zanima o čemu je to riječ, zapravo me zanimaju svi nepredviđeni troškovi koji me mogu snaći? - ukoliko nemam trgovinu maloprodaje, mogu li izdati račun a da nije direktno naslovljen na nikoga, kao da je XY bio i kupio nešto? To je otprilike to nisam nikada ovo radio pa zbog toga puno pitanja, hvala na odgovorima Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.