Ivan35 objavljeno: 27. listopad 2010. objavljeno: 27. listopad 2010. U braku sam 10 godina, supruga i ja imamo problem u komunikaciji, i na sve moje pokušaje razgovora i pronalaženja pravog problema i rješavanja istoga ne nalazim na nikakav odgovor. Nije u pitanju manjak ljubavi ili drugi partneri s niti jedne strane, nego kako ona kaže zasićenje. Ono što me u pravilu interesira je podjela imovine, ako uopće postoji neka pravna osnova, jer živimo u stanu 8 godina koji je naslijedila ostavinskom raspravom, ali za njega sve plaćam ja, od režija ili namještaja i opremanje stana. Naravno da u tom slučaju nisam kupovao svoj stan i sada ispada da u stvari nemam ništa. Dugo vremena nije niti bila zaposlena jer ja radim i imam solidna primanja, a u zadnje dvije godine fiktivno radi u mojoj firmi. Inače sam uvijek bio i ostao za dogovor po bilo koju cijenu ali ako dođe do rastave u neprijateljskom okruženju, pitanje je je li imam ikakvo pravo na dio imovine i da li joj recimo mogu dati otkaz i uzeti službeni auto kojim se koristi? Unaprijed hvala. Citiraj
Ivan35 odgovoreno: 27. listopad 2010. Autor odgovoreno: 27. listopad 2010. razumijem, znači ako sam ja vlasnik firme koja je osnovana u braku, supruga ima pravo na pola iste. Također ima pravo i prodati svoju polovicu nekome ako želi? Ali stan koji je naslijedila ne ulazi u imovinu, isto kao ni stan koji sam ja naslijedio? Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.