Jump to content

Podjela imovine i razvod braka

Preporučene objave

objavljeno:

U braku sam 10 godina, supruga i ja imamo problem u komunikaciji, i na sve moje pokušaje razgovora i pronalaženja pravog problema i rješavanja istoga ne nalazim na nikakav odgovor.

Nije u pitanju manjak ljubavi ili drugi partneri s niti jedne strane, nego kako ona kaže zasićenje.

Ono što me u pravilu interesira je podjela imovine, ako uopće postoji neka pravna osnova, jer živimo u stanu 8 godina koji je naslijedila ostavinskom raspravom, ali za njega sve plaćam ja, od režija ili namještaja i opremanje stana. Naravno da u tom slučaju nisam kupovao svoj stan i sada ispada da u stvari nemam ništa.

Dugo vremena nije niti bila zaposlena jer ja radim i imam solidna primanja, a u zadnje dvije godine fiktivno radi u mojoj firmi.

Inače sam uvijek bio i ostao za dogovor po bilo koju cijenu ali ako dođe do rastave u neprijateljskom okruženju, pitanje je je li imam ikakvo pravo na dio imovine i da li joj recimo mogu dati otkaz i uzeti službeni auto kojim se koristi?

Unaprijed hvala.

odgovoreno:

razumijem, znači ako sam ja vlasnik firme koja je osnovana u braku, supruga ima pravo na pola iste. Također ima pravo i prodati svoju polovicu nekome ako želi?

Ali stan koji je naslijedila ne ulazi u imovinu, isto kao ni stan koji sam ja naslijedio?

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija