Tanja_Ta objavljeno: 27. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 27. listopad 2010. Naime, imam u svom vlasništvu nekretninu kojoj sam vlasnica 1/1 uz teret od strane banke. Stekla sam tu imovinu prije braka i sada me zanima da li je prilikom eventualne rastave dovoljan dokaz o trenutku stjecanja nekretnine, vlasnički list ili je ipak bolje napraviti predbračni ugovor? Unaprijed hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Augenblick odgovoreno: 28. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2010. A zašto u nasljedno pravo? Dakle, obzirom da postoji teret na nekretnini od strane banke, pretpostavljam da za istu otplaćujete kredit. Imajte na umu da će od trenutka uspostavljanja bračne zajednice isti kredit biti isplaćivan iz bračne stečevine (Bračna stečevina je imovina koju su bračni drugovi stekli radom za vrijeme trajanja bračne zajednice ili potječe iz te imovine). Stoga sklapanje bračnog ugovora (pojam predbračni ugovor ne postoji u našem pravu) nipošto nije na odmet i svakako bih ga preporučio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.