Ozren2601 objavljeno: 27. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 27. listopad 2010. Poštovanje, Zanima me nekoliko stvari i nadam se da ćete mi moći pomoći. Dakle situacija je ovakva. Imam u planu otvoriti d.. (Vlastiti novci, bez kredita). Pošto temeljni kapital od 20 000 kn nije dovoljan za kupnju opreme za početak rada trebao bih kredit. Sada me zanima da li se uopće može podignuti kredit s tek otvorenom tvrtkom? Ako može koja je procedura tj. gdje se trebam prvo obratiti? Ako ne može da li postoji neki drugi način dolaska do potrebnih sredstava ili jednostavno štediti sve dok se ne skupi potreban iznos. Unaprijed Hvala na odgovoru Srdačan pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ultra odgovoreno: 28. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2010. Ne, novootvorena tvrtka ne može realizirati kredit kod banaka budući da nema poslovnu sposobnost (nema boniteta,nema financijskih izvješća koja bi bila pokazatelj likvidnosti tj.sposobnosti otplate kredita). Danas su banke veoma oprezne i kod odobravanja kredita tvrtkama s dugogodišnjim poslovanjem tj. ovisno o visini i namjeni traženog kredita, potrebna je zaista dobra "krvna slika". Jedina solucija je podizanje privatnog,građanskog kredita ali kao što znate i za njega Vam treba dobar bonitet. Ukoliko nemate mogućnosti za privatni kredit,započnite s poslovanjem, nastojte dobro poslovati,ne ulaziti u gubitak pa vremenom možete pokušati s kupnjom strojeva na leasing. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ozren2601 odgovoreno: 28. listopad 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 28. listopad 2010. Tako sam si nešta i mislio,ali nisam bio siguran. Morat ću pogledati sa bankama da li može fizička osoba biti jamac za kredit (cca 60 000 kn). Bitno mi je da je kredit podignut preko firme jer jedino tako mogu dobiti poček otplate koji mi je jako bitan(barem 3 mjeseca), jer koliko znam ako fizička osoba podigne bilo koji kredit nema pravo na poček (osim stambenog). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.