Jump to content

nužni dio ili pomoć od roditelja

kikicb

Preporučene objave

Poštovani, u iznimno sam teškoj financijskoj i zdravstvenoj situaciji. 35god, 100% invalid u kolicima 17god, prije godinu dana operacija na mozgu koja je ostavila još teža pogoršanja, u braku sam sa osobom sa 80%tnim invaliditetom na donje ekstremitetei koji je zadnju godinu i pol dana na burzi. Situacija je iznimno teška, ali se mi u principu nismo žalili. Roditeljska pomoć je vrlo mala i oni se čude kako od države "ne možemo više dobiti". Živimo u stanu suprugovih roditelja sa arhitektonskom barijerom na ulazu u zgradu, koji oni odbijaju prodati ili zamijeniti kako bi nama omogućili stan bez prepreka. Moja majka ima mirovinu, ne baš veliku i dijabetičar je, a moj otac je u punoj snazi, ima 2 poduzeća, i nagodinu si "sređuje" njemačku mirovinu. Pomoć je strahovito mala obzirom na potrebe i "primanja" koja imamo. Moj otac k tome ima vanbračno dijete s jednom ženom, a živi s drugom. Roditelji su u još takozvanom braku. Otac je vrlo teška i nažalost licimjerna osoba. Moja majka se već rastaje od njega zadnjih 15 godina, ali nikako. Krajem ove godine svoje poslovanje polako premješta kod te druge žene s kojom živi, potpomaže nju i njezine i uglavnom mi je to već zlo gledati i ne bih izlazila s tim pitanjem u "javnost", da nam stvarno nije ovako teško. Da li su moji roditelji, posebno moj otac koji je financijski više nego sposoban, na bilo koji način ZAKONSKIM putem me dužni pomagati, obzirom i na invaliditet supruga, ili da li imam SADA pravo tražiti nužni dio kako bih si olakšala vrlo tešku životnu situaciju. Obzirom na to što sam sve pročitala čini mi se da nemam, ali još jednom provjeravam kod vas i ujedno se zahvaljujem. Zbog čega država MORA putrem socijalne pomoći, koja je sramotno niska, pomagati, a roditelj koji je imućan i u mogućnost NE?!

Hvala još jednom

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija