MARIJANA34 objavljeno: 29. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 29. listopad 2010. Poštovani.Molim Vas da mi odgovorite kada će sve firme morati imati isti izračun godišnjeg odmora . Kada je stupio novi zakon o radu u mojoj firmi su svim djelatnicima dali još 2 dana više bez obzira koliko su godišnjeg imali npr.ja sam imala 25 a sad imam 27 dana.U firmi moga muža nije se ništa promijenilo za one koji su imali preko 20 dana (a to je velika većina)znači dobili su samo oni koji su do sad imali 18 dana.Zar se nebi trebalo primjenjivati ono što je povoljnije za radnika a ne da svaka firma zakon tumači kako hoće. Lijep pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djurdja007 odgovoreno: 29. listopad 2010. Dijeli odgovoreno: 29. listopad 2010. Poštovana, koliko sam ja upoznata prema novom ZOR minimalno trajanje godišnjeg odmora iznosi 4 tjedna (a ne 20 dana). To je određeno zakonom. Ostali dani godišnjeg odmora trebaju biti regilirani kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovprom o radu. Ukoliko se u tim aktima ne spominju dodatni dani za izračun godišnjeg odmora poslodavac ih nije dužan staviti u izračun g.o.. Dakle to je njegova dobra volja da li ćete dobiti dodatan dan za godine staža, radne uvijete , i sl. Ako Vam još nešto nije jasno slobodno pitajte, ali mislim da sam Vam sve dobro protumačila. Vaš poslodavac je VAma dao 2 dodatna dana g.o., a vašem suprugu njegov nije. NIje niti trebao. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.