rudar objavljeno: 29. listopad 2010. objavljeno: 29. listopad 2010. Zaposlen sam kao hrvi i sada se moja firma rješava nas invalida i ostalih uz otpremnine.Zanima me ako netko može pomoći koliki je dio neoporeziv a koliko je oporezivo te otpremnine .Hvala !!!! Citiraj
anamih odgovoreno: 30. listopad 2010. odgovoreno: 30. listopad 2010. Neoporezivo je 6.400,00 kn u obliku otpremnine, a sve preko toga podliježe porezima i doprinosima, kao i plaća. Prema ZOR-u radnik ima pravo na 1/3 bruto plaće isplaćene u prethodna tri mjeseca za svaku navršenu godinu staža kod tog poslodavca (ali taj bruto iznos radnik dobiva na ruke), a po nekim kolektivnim ugovorima za radnike starije od 55 godina koji su tehnološki višak predviđeno je i više - npr. za javne službe 65% bruto plaće za svaku navršenu godinu staža kod tog poslodavca. Ne znam kud vi spadate i koji se propisi na vas odnose, ali u svakom slučaju neoporeziv iznos je isti za sve, ali to je vama svejedno, dadžbine trpi poslodavac a ne vi. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.