wilmica objavljeno: 30. listopad 2010. Dijeli objavljeno: 30. listopad 2010. Ne znam postoji li slicna tema...nisam ju pronasla, a muci me jedno veliko pitanje. Radim u muskom kolektivu. Uskoro se vraćam na posao s porodiljnog dopusta. Otisla sam s jednog rukovodeceg mjesta za koji je potrebna VSS, koju i imam, također imam i rješenje za to radno mjesto. Sad me po povratku šef zeli staviti na radno mjesto za koje je dovoljna SSS (moja se plaća ne mijenja) jer fali zenskih djelatnika na tom mjestu (mjesto na kojem rade iskljucivo zene), a na moje bi mjesto stavio osobu s VŠS (koja bi dobivala plaću VSS, zajamčenu kolektivnim ugovorom). Sad me zanima je li on ima pravne osnove za tako nesto. Je li se djelatnik sa vise rangiranog mjesta moze postaviti na niže rangirano mjesto, a da nisam napravila nikakv prijestup ili slično (kao kazna...samo sam bila na porodiljnom). Uz napomenu, da se iz ovog sustava uvijek na razini RH moze dovest zenska osoba SSS, npr. iz neke druge ustanove toga ranga i posla. Molim pravnike za pomoć Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
wilmica odgovoreno: 2. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Pravo povratka na prethodne ili odgovarajuće poslove Članak 73. (1) Nakon proteka rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog dopusta, dopusta radi skrbi i njege djeteta s težim smetnjama u razvoju te mirovanja radnog odnosa do treće godine života djeteta sukladno posebnom propisu, radnik koji je koristio neko od tih prava ima pravo povratka na poslove na kojima je radio prije korištenja toga prava, a ako je prestala potreba za obavljanjem tih poslova, poslodavac mu je dužan ponuditi sklapanje ugovora o radu za obavljanje drugih odgovarajućih poslova, čiji uvjeti rada ne smiju biti nepovoljniji od uvjeta rada poslova koje je obavljao prije korištenja toga prava. Eto, ja sam nasla rješenje...pa stavljam tu, ako će kome pomoći... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
wilmica odgovoreno: 3. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. Uglavnom, pozvala sam se na ovo i dobila svoje radno mjesto natrag Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.