Miho objavljeno: 2. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 2. studeni 2010. Presudom pravomocnom stranka B dobiva parnicu i sudske troskove protiv stranke A. Stranka A je imala punomocenika koji je prenio punomoc na odvjetnika. Odvjetnik potrazuje na sudu od punomocenika a ne od stranke A. Moze li sud presuditi u korist odvjetnika ili ga treba uputiti da tuzi stranku A koja je stvarni subjekat u sporu? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Augenblick odgovoreno: 2. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Pojasnite malo što mislite pod pojmom "punomoćnika koji je prenio punomoć na odvjetnika" No, generalno, dužnik odvjetnika je zastupana strana (nalogodavac), a protivna strana koja je obvezana na platež troškova je dužna naknaditi troškove zastupanoj osobi (dva pravna odnosa). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miho odgovoreno: 2. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Odjetnik nije imao punomoc od stranke 'A'. On je radio kao punomocenik osobe koja ima interesa u postupku ali nije sudjelovala unutar postupka kao stranka. Ne pitajte kako sud nije provjerio da odvjetnik nema punomoc stranke A, ali ocito nije. Treba li odvjetnik naplatiti od stranke A a nema njenu punomoc, ili? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Augenblick odgovoreno: 3. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. Dužnik odvjetnika je onaj tko je s njime sklopio ugovor o nalogu (potpisao punomoć). Onaj tko nije sklopio pravni posao s odvjetnikom (potpisao punomoć) ne može niti odgovarati za obveze koje iz njega proizlaze. Doduše malo mi je mutno to sve skupa...tko bi zastupao stranu koja mu nije potpisala punomoć? Da nije kojim slučajem potpisnik punomoći zakonski zastupnik stranke "A" pa potpisao punomoć U IME stranke "A"? I zašto se stranka "A" nije protivila tom zastupanju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miho odgovoreno: 3. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. CITAT Doduše malo mi je mutno to sve skupa...tko bi zastupao stranu koja mu nije potpisala punomoć? Da nije kojim slučajem potpisnik punomoći zakonski zastupnik stranke "A" pa potpisao punomoć U IME stranke "A"? I zašto se stranka "A" nije protivila tom zastupanju? Potpisnik nije zakonski zastupnik niti je potpisao u ima stranke A. Mnogo hvala na Vasem komentaru! Pomoglo je . Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Augenblick odgovoreno: 4. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 4. studeni 2010. Nema na čemu - drago mi je ako sam bio od pomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.