pride7 objavljeno: 2. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 2. studeni 2010. Poštovani, radim u tvrtci 8 mjeseci. Godišnji odmor za 2011 sam koristio samo 4 dana. Moj poslodavac kaže da ako ja dam otkaz da nije njegova obaveza da mi isplati godišnji odmor? Da li je to točno? hvala... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
MarioSB odgovoreno: 2. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Ne. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pride7 odgovoreno: 2. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2010. Znači muljaju. Hvala... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Drago_Gervais odgovoreno: 3. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 3. studeni 2010. Zakon o radu kaže: Naknada plaće za vrijeme godišnjeg odmora Članak 60. (1) Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora radnik ima pravo na naknadu plaće u visini određenoj kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu, a najmanje u visini njegove prosječne mjesečne plaće u prethodna tri mjeseca (uračunavajući sva primanja u novcu i naravi koja predstavljaju naknadu za rad). (2) Poslodavac nema pravo od radnika tražiti vraćanje naknade plaće isplaćene za korištenje godišnjeg odmora iskorištenog prije ispunjenja uvjeta iz članka 59. stavka 1. ovoga Zakona. Naknada za neiskorišteni godišnji odmor Članak 61. (1) U slučaju prestanka ugovora o radu, poslodavac je dužan radniku koji nije iskoristio godišnji odmor u cijelosti, isplatiti naknadu umjesto korištenja godišnjeg odmora. (2) Naknada iz stavka 1. ovoga članka određuje se, sukladno odredbi članka 60. stavka 1. ovoga Zakona, razmjerno broju dana neiskorištenoga godišnjeg odmora. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.