Jump to content

administrativna zabrana


maja206

Preporučene objave

moze li mi netko reci sto se dogodi ako privatna firma ne provodi administrativnu zabranu? kakve posljedice firma ima? jer da bi "prijateljici" krenuo poček ili novac od depozita jer je trenutno nezaposlena,kredit se mora prestat placati ali posto je u moju firmu stigla administrativna zabrana koju nas racunovoda uredno provodi,zanima me sto bi se dogodilo da on to ne uradi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Banka koja je poslala administrativnu zabranu bi vas tužila i spor dobila. Vi ste kao privatni poslodavac ovjerom obrazaca kojima je vaš zaposlenik dizao kredit pristali da ga obustavljate od plaće i usmjeravate u banku. Drugi put predložite zaposleniku da kredit otplaćuje trajnim nalogom, nema potrebe da uopće ide sa plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ali kako onda neke firme jednostavno imaju politiku ne provođenja administrativne zabrane? ako ima 100 zaposlenih i 50 ih ima administrativnu zabranu,firma "nema vremena" obavljati duznost administrativne zabrane. "prijateljicina" firma to godinama nije radila i oni su se jednostavno obratili mojoj firmi koja se drzi zakona ko pijan plota :)

kako god,da li takve tuzbe uopce ikad zažive?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja sam imala slučaj na bivšem radnom mjestu kada poslodavac nije dostavio administrativno zabranu za svog djelatnika u svoj knjigovodstveni ured. Radnik je otišao od tog poslodavca 2007.godine. 2009.godine banka je sjela na žiro račun bivšeg poslodavca zato što nije postupao po administrativnoj zabrani niti je obavijestio banku o činjenicama koje su bile bitne tj. zašto po administrativnoj zabrani nije postupio. Dakle banka može sjesti na račun poslodavca i to se u praksi i radi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija