fufeki objavljeno: 3. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 3. studeni 2010. Procackal sam po forumu u vezi katastra, ali nisam naisao na slican problem, pa Vas molim da se ne ljutite ako sam kojim slucajem preskocil slicnu temu. Radi se o katastarskim planovima (nije moja struka, pa ako pogrijesim s nekim izrazima, molim Vas da mi oprostite) koje sluzbeni mjernici citaju na razlicite nacine. Naime vidio sam elaborat iz 1972. godine u kojem su ucrtane međe, ali je na svim prijelominm tockama upisana vrijednost (brojevima) u metrima koji se nazalost ne slazu s ucrtanim linijama i mjerilom. Jedan ovlasteni sudski vjestak je u postupku koristio mjere napisane rukom, dok je drugi mjere iscitavao pomocu trobridnog mjerila i uopce ga nije interesiralo sto je rukom napisano. Te mjere imaju odstupanja od ~1,00-1,50 m u naravi. Nadalje rijec je o tri parcele koje su nastale iz jedne i u gruntovnici se vidi da su sve tri parcele jednake kvadrature. Ta kvadratura se dobiva kada se koriste podaci koji su rukom upisani (razlika ~5-10 m2), a kad se koriste iscrtane linije u katastru dolazi do razlike u kvadraturi od ~250-400 m2. Ovdje se vidi da je netko tko je 1972. god ucrtavao i upisivao podatke u katstar napravio pogresku (u odnosu na napisano i ucrtano). Stoga Vas molim, ako je netko imao slican slucaj da mi malo detaljnije pojasni koji podaci su ispravni i sta mi je dalje za ciniti. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.