Jump to content

Ustavna tužba radi dugotrajnosti vođenja postupka ???


Laraa

Preporučene objave

Dragi forumaši, dobro će mi doći konkretan savjet, pa Vas molim da mi pomognete !

 

Pred Općinskim sudom u Zagrebu vodim radni spor protiv bivše poslodavke koja mi osporava neka prava iz ugovora o radu na neograničeno vrijeme, na temelju kojeg sam bila kod nje zaposlena.

 

Budući da u ZPP-u čl. 434 stoji da u postupku u parnicama iz radnih odnosa postupak pred prvostupanjskim sudom mora se okončati u roku od šest mjeseci od dana podnošenja tužbe, a kako je moj predmet još daleko od završetka i kako već sada traje više od 5 godina, zanima me imam li pravo podnijeti Ustavnu tužbu protiv RH radi odugovlačenja postupka ili postoji neki drugi način da se izborim za svoja prava i eventualno ostvarim pravo na neku novčanu naknadu radi povrede spomenutog članka ZPP -a ??? :-?

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zakon o sudovima (NN 150/05)

 

Članak 27.

(1) Stranka u sudskom postupku koja smatra da nadležni sud nije odlučio u razumnom roku o njezinom pravu ili obvezi ili o sumnji ili optužbi za kažnjivo djelo, može neposredno višem sudu uputiti zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku.

 

Dakle, ne morate dizati Ustavnu tužbu, već Županijskom sudu u Zagrebu uputite Zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. Čini mi se da na prvostupanjske sudove veći utjecaj ima neposredno viši sud nego Ustavni.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija