ivap objavljeno: 4. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 4. studeni 2010. Zanima me što sve od dokumenata treba imati i kako se može zaposliti osoba iz BIH u RH (osoba namjerava se doseliti u RH dakle imati će privremeno boravište, na adresi u RH) može li dobiti Osobnu za Stranca, Radnu knjižicu?? Može li se uopće (legalno) zaposliti BIH državljanin u RH Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
djurdja007 odgovoreno: 5. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2010. Strani državljani mogu se legalno zaposliti u RH, ali im je za to potrebna radna dozvola koju izdaje MUP. Zanima me po kojoj osnovi će taj stranac dobiti privremeni boravak u RH (spajanje obitelji i sl?). Kada dobije radnu dozvolu može normalno kupiti i ovjeriti radnu knjižicu te ga možete prijaviti na određeno vrijeme dok traje radna dozvola. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ivap odgovoreno: 5. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 5. studeni 2010. pa da za sada je spajanje obitelji, ali ona je za sada djevojka tj. zaručnica, brak još nije zakazan, da li je to problem? mislim može li se reči da ima namjeru "spajanja u obitelj" jer baš mora biti u braku,ako nije mislim tko će joj vjerovati? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.