dzana1 objavljeno: 7. studeni 2010. objavljeno: 7. studeni 2010. Sa tetkom sam kod notara potpisao ugovor o doživotnom izdržavanju, mjesec dana poslje potpisa ugovora tetka je umrla. Pošto sa ja iz BiH kod nas se ugovori moraju potpisat i na sudu što ja nisam stigao da uradim tako da moj ugovor nije važeči. Medžutim u ugovoru je navedeno da ja nasljedžujem sve poslje tetke ali da preuzmem brigu i pažnju za njenog sina, koji je 100% invalid i djelimično psihički. Rodžak nije štičenik centra za socijalnu skrb i nije mu oduzeta poslovna sposobnost. Postoji li mogučnost da ja od rodžaka otkupim njegov stan ili da mi on pokloni, da bi zaštitio svoje i njegove interese. Citiraj
notarica odgovoreno: 8. studeni 2010. odgovoreno: 8. studeni 2010. S rođakom jednostavno sklopite novi ugovor o uzdržavanju. Citiraj
dzana1 odgovoreno: 12. studeni 2010. Autor odgovoreno: 12. studeni 2010. Fala na odgovoru, ali mislio sam imali sta jace sigurnije kupo prodaja ili poklon. Jer ugovor o izdrzavanju moze biti nistavan za naseg zivota. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.