alx objavljeno: 8. studeni 2010. objavljeno: 8. studeni 2010. evo ovako... molim ako netko zna da mi pomogne savjetom... naime upisala sam dijete u vrtić 11.10 2010.i uredno dobila uplatnicu na cijeli iznos, odnosno moram platit kao da smo krenuli od 1.10. u ugovoru lijepo piše da njihove usluge počinjemo koristi 11.10 te da se konačni mjesečni obračun vrši protekom mjeseca zavisno o broju dana korištenja programa... ravnateljica se pravda "politikom poslovanja" koja meni u prijevodu znači naplati i ono što nemaš pravo pa ak prođe prođe... jesam li ja dužna platiti vrijeme od 1.10.-11.10. Citiraj
daraI odgovoreno: 8. studeni 2010. odgovoreno: 8. studeni 2010. Dali je rijeć o privatnom vrtiću, jer sam slićan problem i ja imala. Njihova teorija je bila da sam upisala dijete 15-tog u mjesecu platila bih pola cijene. A upisala sam ga 12 u mjesecu i morala sam platiti cijeli mjesec što nije pošteno ali kome se žaliti kad je takva politika plačanja. Citiraj
nim3 odgovoreno: 9. studeni 2010. odgovoreno: 9. studeni 2010. U pravilu, način njihovog poslovanja u svim vrtićima je takav, da plaćaš cijeli iznos, u državnim se iznos može umanjiti samo ako je dijete bilo bolesno duži period i uz potvrdu liječnika. U vrtiću gdje moja djeca idu za vrijeme ljeta ako dođu samo jedan dan moram platiti cijeli mjesec,i to sam prihvatila. Ne bunim se jer je tako svugdje,pa ste me iznenadili što uopće mislilte da možete umanjiti,ali raspitajte se u vrtiću,to vam je najsigurnije. Citiraj
alx odgovoreno: 9. studeni 2010. Autor odgovoreno: 9. studeni 2010. nije riječ o privatnom vrtiću... neznam kako posluju drugi vrtići i znam da moram platiti cijeli iznos ako je bila bolesna to su mi sve objasnili ali nitko nije rekao da ću morati platiti cijeli mjesec a upisali je tek 11. niti to igdje stoji u ugovoru..... to me zbunilo.... neznam zašto ste se iznenadili jer to je isto kao da ja počnem raditi negdje u firmi 11 u mjesecu i plate mi cijelu plaču nisam imala nikakvih sličnih iskuatava pa neznam... hvala na odgovoru sad znam.. Citiraj
nim3 odgovoreno: 9. studeni 2010. odgovoreno: 9. studeni 2010. Ja sam presretna što sam uspjela djecu upisati u državni vrtić, a i iznos koji plaćamo je smješan u odnosu na privatne vrtiće,pa mi nije nikad palo na pamet tražiti umanjenje jer nisu išle 10.dana u vrtić zbog bolesti, zato budite sretni što ste upisali djete jer mnogi nemaju tu sreću! Pozdrav i želim vam da vam se dijete ugodno uklopi u vrtički svijet! Citiraj
alx odgovoreno: 9. studeni 2010. Autor odgovoreno: 9. studeni 2010. draga nim3... meni iznos koji plačam nije smijašan jer je to 850 kn. na forum sam se obratila jer NEZNAM kak stvari stoje... i smatram da zaista nije u redu naplaćivati takve stvari a ne da mi netko soli pamet. jako dobro znam kakva je situacija s vrtićem... samo sam molila pravni savjet i mislim da na to imam pravo bez obzira na sve....... Citiraj
nim3 odgovoreno: 10. studeni 2010. odgovoreno: 10. studeni 2010. Draga alx, imate vi pravo na sve na što želite. Problem ove komunikacije je u tome što ljudi čitajući nemaju uvid u prave namjere što im netko želi reći. Moja namjere nije bila nekome soliti pamet,ali mi nije jasno kako toliko puno plaćate,ja za dvoje djece plaćam 830,00 kn.! na forumu možete dobite svakakve savjete i pravne i praktične i iz životne prakse Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.