Jump to content

zajedničko uzdržavanje


juicy

Preporučene objave

Pozdrav svima. Moje pitanje je sljedeće:

Razvodom braka dvoje malodobne djece sudskom odlukom pripalo je meni na uzdržavanje. Kako njihov otac ne plaća uzdržavanje za djecu mogu li ja zatražiti da se donese odluka o zajedničkom skrbništvu, tj. uzdržavanju djece. Napr. djeca su pola godine kod mene a pola godine kod oca ili neka druga solucija. Dakle, je li moguće zatražiti takvu odluku obzirom da je skrbništvo dodijeljeno meni. Ako da, kome se moram obratiti, Centru za socijalnu skrb ili sudu. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu, a da ne reagiram na ovo.

Na sudu se povlacim vec dvije godine, zelim da mi se dodjeli dijete predskolskog uzrasta na odgoj i cuvanje, imam prosjecnu placu, studirala sam uz posao, ne zelim alimentaciju (znam da je to djetetov novac), ali ja cu cistiti tude stanove ako joj nesto nedostaje, samo da je uz mene.

Onda procitam ovo - zbog alimentacije vi bi poslali svoju djecu na 6 mjeseci. Nije vazno gdje, nisu uz Vas...

Ma kakva ste Vi to majka??? Gdje je ta majcinska ljubav kada saljete djecu od sebe zbog financija? Sramota je da se takvim osobama dodjeljuju djeca na odgoj i cuvanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga gospođo, čemu toliko prosipanje žuči??!! Pa Vi ne znate u kakvoj se situaciji nalazim. Na koncu, djecu ne šaljem "nekome" i "nekamo" već njihovom vlastitom ocu!!! I ne stalno, već sam postavila pitanje je li moguće promijeniti sudsku osluku o dodjeli zajedničkog skrbništva, a to je dalje stvar dogovora među roditeljima.

Molim nekog stručnog ako mi može odgovoriti na pitanje, a sve ostale molim da se suzdrže od eventualnih primjedbi poput gornje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

"Zajedničko skrbništvo" u RH ne postoji. Provjereno nebrojen broj puta i na nebrojen broj mjesta, od Centra, pravnika u Centru, preko odvjetnika do sudaca. Pod navodnicima je, jer se rastavom braka ne oduzima skrbništvo roditelju kojem djeca nisu dodjeljena na odgoj i cuvanje, on je dužan skrbiti ravnopravno sa drugim roditeljem. Vama ne treba sudska odluka da djecu posaljete drugom roditelju, to je Vaša dobra volja i stvar dogovora.

Ako dode do toga da morate sudski traziti da otac primi vasu zajednicku djecu, onda se zapitajte kamo saljete svoju djecu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mozete zatraziti zajednicku skrb iako se ona u principu odnosi na nesto drugo.Vise tipa zajednicke brige za skolovanje,odgoj i nekakve posebne obveze roditeljske skrbi.Medjutim tesko da ce vam sud dozvoliti seljakanje djece sest mjeseci ovamo,sest tamo.Navodno je sudovima na prvom mjestu interes djece koja bi trebala prije svega imati nekakvu stabilnost i sigurnost a to je stalnim promjenama tesko postici.Npr sest mjeseci jedan vrtic,pa sest drugi.a o skoli da ne pricamo.Prijedlog:dajte djecu na skrb ocu,regulirajte vrijeme koje ce provoditi kod vas(to ionako uglavnom i bude oko 4 mjeseca godisnje),a sva ostala prava oko njihovog odgoja,zdravlja i slicno vam ionako pripadaju :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija