dd2 objavljeno: 12. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 12. studeni 2010. Buduća bivša supruga je svojevoljno prije dva mjeseca odselila novom partneru u drugi stan i odnijela dio zajedničkih stvari. Promjenio sam bravu da do podjele imovine zaštitim ostatak, a sada me tuži za smetanje posjeda. Ima li pravo ulaziti u stan koji je napustila i do kada ? >Ima li po istom osnovu njen novi partner ulaziti u isti stan ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 12. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 12. studeni 2010. Tko je vlasnik stana? Situacija je kompleksna. Ona nije promijenila dokumente. Stan je još uvijek prema dokumentima njeno mjesto prebivališta. Istovremeno, ona je svojom voljom napustila bračnu zajednicu i stan. Napustila je posjed. Vi ste posjednik. Ona ometa Vaš posjed. I Vi bi mogli podnijeti tužbu za smetanje posjeda. Vi zaklučavate stan da zaštitite nekontrolirano 'vršljanje' po svom posjedu, i odnošenje stvari. Ja ne bi dozvolio da netko u takvoj situaciji ulazi u stan dok nisam prisutan. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dd2 odgovoreno: 15. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 15. studeni 2010. Kuća je u zajedničkom vlasništvu 50:50 pa iz toga postoji neki osnov da ulazi. Ali , valjda podstanarima ni 100%tni vlasnik ne može kad hoće ulaziti u stan bez pitanja. Može li po zakonu netko imati dva ili više domova ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.