Jump to content

mlada majka sam i ne znam otkuda početi

Tetta

Preporučene objave

krajem 1. mjeseca trebam roditi ... jako mlada majka sam. imam tek 19 godina ... bila sam u vezi s dečkom i zaručeni, kojeg sam jako voljela i on je mene ajmo reći volio. zatrudnijela sam u 4 mjesecu ove godine, a on je već tada imao 3 cure s kojima je istovremeno bio ... živjela sam s njime kod njega doma gdje nema struje, niti tople vode, iza kuće ima 2 velika psa za kojima nitko ne čisti govna tako da niti kuhinjski prozor nisam mogla otvoriti od smrada, kuća je užasno neuredna (održavala sam to koliko sam mogla jer imam jako rizičnu trudnoću i moram strogo mirovati) ... u 8. mjesecu sam otišla od njega i vratila sam se roditeljima doma jer sam tada saznala da je istovremeno u vezi s još 3 cure ... imam mnogo pitanja i barem na neka bih molila odgovor ...

1. kada rodim otkuda moram početi proceduru da on svoje dijete prizna (jer će ju priznati, unatoč tome što nismo zajedno) ?

2. koliko kćerkica mora biti stara da bi ju dala da provede vikend kod njega ako tako sud odredi ???

3. moram li ju dati u one uvjete u kakvima on živi jer ju ja iskreno ne dam tamo zato što ne želim da mi pokupi razne bolesti od te prljavštine i tih psina ???

4. kakva prava imam kao samohrana majka ? čula sam da imam pravo na svu dječju opremu za malenu, novčanu pomoć ...

hvala vam unaprijed i ako se sjetim još čega pišem vam ...

pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

1. samohrana majka niste jer je otac djeteta živ ....

2. kad se djete rodi zajedno ćete ga prijaviti(matični ured) te ćete vi dati izjavu da je on otac djeteta, odrediti ime djetetu...

3. imate pravo na porodiljnu naknadu do 1. godine djetetova života( min. 1670-tak kn),pravo na dječiji doplatak(ovisno o primanjima) te pravo na jednokratnu naknadu tzv. otpremnina(mislim da je oko 1800 kn)

4. otac je dužan doprinositi za uzdržavanje djeteta("alimentacija")

5. otac ukoliko djete bude povjereno majci(a tek rođeno će svakako biti) otac ima pravo na susrete i druženja s djetetom

(svakako pokušajte se vas dvoje oko svega dogovoriti po pitanju djeteta )

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija