bozomn objavljeno: 17. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 17. studeni 2010. Ima li bivša supruga nakon završene brakorazvodne parnice pravo na bilo kakva potraživanja što se tiče podjele imovine? Dobili smo pravomoćnu presudu da je brak razveden. Osim eventualnog uzdržavanjaima li pravo na još nešto? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
felixx odgovoreno: 17. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2010. Parnica za razvod braka i parnica za podjelu bračne stečevine su dvije zasebne parnice. Bivša supruga ima pravo na polovinu bračne stečevine. Bračna stečevina je imovina stečena u braku radom supružnika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bozomn odgovoreno: 17. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2010. OK. Ako nemamo nekretnina, što bi npr ulazilo u bračnu stečevinu? Ja imam samo namjenski kredit za uređenje stana u kojem smo živjeli, ali koji ne glasi na mene, to je jedino što smo uložili u braku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 17. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2010. i taj kredit je bračna stečevina i djeli se na 1/2 a time i rate za vračanje kredita. namještaj i kućni uređaji kupljeni kreditom koj se takođe djeli. auto ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bozomn odgovoreno: 17. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 17. studeni 2010. Ok, tim kreditom smo kupili namještaj i uredili stan, znači ona ima pravo na polovicu svote toga kredita, odnosno moram je isplatiti, a ja ću ga nastavljati plaćati,ako ne želim da dijelimo i namještaj i tako to. Auto mi je darovan tako da od toga ništa. :tuzan: Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bozomn odgovoreno: 19. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2010. Da li u bračnu stečevinu ulazi cijeli iznos kredita ili samo onaj dio koji je otplaćen za vrijeme trajanja braka? Ne razumijem, svatko piše svoju neku verziju! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 19. studeni 2010. Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2010. dio kredita koji je otplaćivan zavrijeme zajedničkog života ali moguć je i dogovor ko plaća kredit njemu i imovina kupljena iz stredsava ostvarenih kreditom uz isplatu 1/2 otplaćenog (za vrijeme zajedničkog života) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.