Jump to content

Smanjenje plaće

Preporučene objave

objavljeno:

Radim kao inženjer u istoj firmi već 7 godina. Kod zapošljavanja sam dobila ugovor na kojem piše da je neto plaća 4500 kuna. Usmeno smo se dogovorili da će to biti u početku pa kako bude posla i kad položim stručni ispit plaća će rasti. Položila sam stručni i bilo je dosta posla pa je plaća narasla do 6500. Za svako povećanje nisam dobila novi ugovor niti išta napismeno. Prije godinu dana je smanjena 10%, pa prije 5 mj još 10%, pa opet približno 15% tako da sad iznosi 4600. Šef nam kaže da će nam se plaća još smanjiti. Kakva su moja prava?

Mogu li moju plaću braniti tim jedinim ugovorom koji imam bez obzira što je plaća jedno vrijeme bila veća od ugovora?

odgovoreno:

dbebic,

nažalost mogu, do iznosa od 4500 kn kolika ti je zagarnatirana plaća tvojim ugovorom o radu.

Kada bi poslodavac želio smanjiti zvoju palaću ispod ugovorenog iznosa ,morao bi tražiti tvoju pismenu suglasnost.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija