planina objavljeno: 19. studeni 2010. Dijeli objavljeno: 19. studeni 2010. pozdrav..ljudi pomagajte..prije 3 mjeseca kupio stan i tom prilikom isti nesmijem prodati 3 godine zbog poreza na dohodak,to jest smijem ali onda ako ga prodam po večoj cijeni od kupoprodajne 35% DOBITI PLAČAM DRŽAVI..A IMAM PRILIKU ZA DOBRU ZAMJENU NEKRETNINE pa me zanima dali mogu izbječi taj porez da svoju nekretninu kupcu u kupoprodajne ugovore pišem po cijeni po kojoj sam ja kupio tako da nema dobiti.,.a on opet svoju nekretninu proda mojim roditeljima po sličnoj cijeni.tako da sve bude po zakonu a plati se samo 5 posto poreza na promet nekretninama..jer strah me iči u klasičnu zamjennu nekretninu i pisati da nekretnine vrijede isto kada se mjenjam za znatno skuplju nekretninu i tu bi se takvim ugovorom i procjenom porezne mogla utrditi porezna dobit na moju štetu.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
planina odgovoreno: 19. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 19. studeni 2010. još me zanima kada se radi takvi fiktivni ugovori bez novaca..dali se traži kakva potvrda o novčanim transakcijama..ili je samo dovoljno u poreznoj prijavi navesti porijeklo novaca-ušteđevina..jer neradi se o nekoj velikoj svoti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
planina odgovoreno: 20. studeni 2010. Autor Dijeli odgovoreno: 20. studeni 2010. ljudi jel ima koji pravnik koji bi mi rekao dali ovo što sam gore napisao izvedivo..ja mislim da je..nevidim pravno zašto se to tako nebi uradilo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.