Mare71 objavljeno: 20. studeni 2010. objavljeno: 20. studeni 2010. Bok ljudi, molim vaše mišljenje... Zgrada u kojoj je stan koji mi se sviđa upisana je u ZK ulošku zajedno s još nekim zgradama, oranicama, tvornicama itd. Baš za tu kat.č. na kojoj je "moja" zgrada na posjedovnici se zabilježuje da "kod upisa kuće sagrađene na čk.br. xxx/y nisu priložene građevinska i uporabna dozvola" Zgrada je iz 1988, prodavatelj vlasništvo dokazaje poduloškom iz KPU Inace, stanovi u toj zgradi uglavnom su bili ili jesu jos u otkupu. Dal da bježim zbog ove zabilježbe? Koji su moguci problemi koji proizlaze iz toga? Vidim da je je na ulošku i aktivna plomba o brisanju te zabiljezbe.. Hoce banka uopce htjet stavit hipoteku na osnovu vlasništva iz KPU i te zabilježbe u glavnoj knjizi?? Molim pomoc! Citiraj
felixx odgovoreno: 20. studeni 2010. odgovoreno: 20. studeni 2010. Radi se o staroj, socijalističkoj gradnji. Zgrada gotovo sigurno ima građevinsku i uporabnu (tehnički pregled) dozvolu, samo nisu priložene prilikom upisa građevine u z.k. Sama zabilježba nije problem, osim ako je bilo dogradnji na zgradi. Vjerojatno će biti dodatnih troškova- elaborat etažiranja građevine. Kako će banka reagirati, ovisi o banci. Prije su banke upisivale hipoteku na svašta, čak i bespravnu gradnju, i popušile. Neće uopće razmatrati davanje kredita na bazi hipoteke na ovu nekretninu. Citiraj
Mare71 odgovoreno: 23. studeni 2010. Autor odgovoreno: 23. studeni 2010. felixx je napisao: Kako će banka reagirati, ovisi o banci. Prije su banke upisivale hipoteku na svašta, čak i bespravnu gradnju, i popušile. Neće uopće razmatrati davanje kredita na bazi hipoteke na ovu nekretninu. Felixx, hvala na odgovoru. Informacija iz moje banke - izvadak iz KPU je relevantan, teretovnica je tamo cista, banka uopce ne misli cackat po GK. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.